Afbeelding
Foto: aangeleverd

Volleyballers Podarwic zetten opmars voort

aalst • De vlaggenschepen van Podarwic zijn op stoom. Beide eerste teams haalden dit weekend de volle buit binnen.

De dames togen vrijdag naar Hardinxveld-Giessendam om de titel te verdedigen tegen OKK' 70 D1: de nummer 1 tegen de nummer 2. Romy van der Velden begon meteen met een serviceserie van zes punten op rij. Melissa Biesheuvel mocht deze serie voortzetten en zo kwam Podarwic op een voorsprong van 12-1. OKK had deze eerste set geen schijn van kans (25-6). De tweede set ging OKK beter volleyballen, maar daar liet Podarwic zich niet door afschrikken. Met mooie aanvallen van Berber van Driel en super passen van Irene Verbree en Naïma den Dekker en Dewi Vermeulen op het midden werd de tweede set gewonnen met 25-15.

Toen kwam de gewaagde derde set waarin Podarwic scherp moest blijven. Aan het einde sloegen de zenuwen even toe, maar met drie goede driemeteraanvallen van Mirthe van Veen en het verdedigende werk van het hele team kon Podarwic de set naar zich toetrekken met 25-23. De laatste set was de kers op de taart. Hannah Smits en Larissa Vos maakten een super-invalbeurt (25-19). De dames staan nu eerste, zes punten los van de nummer 2.

Heren

Het eerste herenteam van Podarwic won zaterdagavond overtuigend van middenmoter Benevia HS2.

De eerste set werd voorzichtig begonnen en ging enige tijd gelijk op. Richting het einde van deze set begonnen de mannen uit Aalst beter te serveren en passen en zo werd de set binnengehaald met 25-17. De tweede set werd begonnen met een aantal persoonlijke fouten. Maar de heren herpakten zich en met een aantal mooie combinaties van Adam Maczka werd de set vervolgens gewonnen met 25-20.

De derde set vertoonde een vergelijkbaar beeld met de tweede. Met een solide service van Peter Hobo en gepaste blokkeringen werd het verschil gemaakt en de set gewonnen met 25-18. Vervolgens liep in de vierde set alles op rolletjes en werd deze met 25-16 gewonnen.