Bommelaren op leeftijd exposeren

neerijnen • Het echtpaar Theun van Zanden (1933) en Jeanne Groenendijk (1936) uit Zaltbommel toont in het Stroomhuis in Neerijnen schilderijen, keramiek en beelden. De expositie is voor het laatst te zien van donderdag 15 tot en met zondag 18 november, van 12:00-16:00 uur.
"Het zijn de kleuren en vormen die me blijven boeien en niet in de eerste plaats wat het moet voorstellen; dat mag de kijker zelf invullen", zegt Theun, die begin deze maand 85 jaar is geworden en dat viert met de tentoonstelling.
Theun volgde teken- en schilderles van Ties Allersma (Emmen) en Vogel Mosterd (Haren). Zijn vrouw Jeanne begon met keramieklessen bij Ted den Uijl en bekwaamde zich verder bij anderen.

q stroomhuisneerijnen.nl


Gedachtenisdienst Vaste Burcht

rossum • Ieder jaar worden in De Vaste Burcht in Rossum de overledenen herdacht. Dit jaar zal dat zijn op vrijdag 16 november vanaf 10:30 uur in het Trefpunt in de Vaste Burcht. De namen van bewoners zullen worden genoemd. Familieleden en andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Ook is er gelegenheid om zelf een kaarsje aan te steken voor gestorven geliefden uit de kring van de eigen familie of vrienden. Voorgangers in deze dienst zijn pastor Bertus Bus, dominee Lia Davidse en pastor Kees Smits.


Bierviltje voor vrijwilligers

zaltbommel • Het bedankje voor de vrijwilligers van het Sint Maartensfeest in Zaltbommel bestaat dit jaar uit een bierviltje, beschilderd door de Rossumse kunstenaar Rob Reis. "Het waren er driehonderd, een hele klus, maar het is op tijd gelukt", meldt Reis. Het zijn allemaal unica's, beschilderd met aquarel en Oost-Indische inkt. Ieder jaar wordt er een kunstenaar gevraagd om een genummerd kunstwerk(je) te maken als waardering voor iedereen die zich inzet rond het feest op 11 november.