• De heren staan gedeeld tweede; de dames nu eerste in de competitie.
• De heren staan gedeeld tweede; de dames nu eerste in de competitie. Foto: aangeleverd

Podarwic schrijft veel winstpunten bij

aalst • Zowel het eerste heren- als het eerste damesteam van volleybalvereniging Podarwic boekte dit weekend winst tegen Vridos.

Na de verliespartij vorige week bij WHV had het eerste herenteam van Podarwic zaterdag iets recht te zetten in Aalst. Dat deden de mannen: tegen Vridos 2 werd het 3-1. De eerste set werd maar net gewonnen (25-23). De tweede set werd er gewisseld op de buiten maar door veel persoonlijke fouten aan de kant van Podarwic bleef Vridos bij. Door een opeenstapeling van foutjes werd deze set vervolgens met 25-22 verloren. De derde en vierde set waren de heren echter vervolgens volledig overtuigend. Deze sets werden met goede passes, snelle sets en knallende aanvallen binnen geslagen. 25-16 en 25-15 waren de uitslagen van deze sets. Met deze uitslag staat Podarwic heren 1 voor nu gedeeld tweede, volgende week staat de wedstrijd tegen Benevia 2 op de agenda.

De dames van Podarwic waren zo mogelijk nog meer gebrand op winst. Iedereen was in volle focus om een 4-0 winst te behalen, want dan zou Podarwic klimmen naar de koppositie in de competitie.

De eerste set hebben de dames laten zien wat ze waard zijn. Vridos maakte geen schijn van kans en met bizarre aanvallen van Melissa Biesheuvel, perfecte set-ups van Romy van der Velden, op maat gemaakte passen van Irene Verbree en lange servicereeksen van Berber van Driel was het snel gedaan: 25-14.

Ook de tweede set werd er steengoed gespeeld. Vridos kwam iets meer in het spel, maar de dames van Podarwic wisten ook dit te onderdrukken: 25-18.

De derde set behaalden de dames de top. De trukendoos ging open en Vridos werd afgedroogd met 25-8.

Iedereen had zijn aandeel in de wedstrijd. Dewi Vermeulen en Naïma den Dekker sloegen de deuken in de grond op de midden en wisten de blokkering goed te hangen. Mirthe van Veen was het geheime wapen op de diagonaal om zo ook de ballen op de grond te krijgen. Ook Emma van Rijwijk, die mee was als versterking vanuit de meiden A, wist haar punten te scoren en de vierde set eindigde ook in winst voor Podarwic: 25-11. Met deze wedstrijd waarin werkelijk alles te zien was bij de dames staan de dames van Podarwic nu officieel bovenaan.

Vrijdag is de klapper van dit jaar: Podarwic DS1 tegen nummer 2 OKK'70. Om 20:30 uur start deze spectaculaire wedstrijd in de sporthal te Hardinxveld-Giessendam. Publiek is heel gewenst.