Programma Sint Maarten

Vrijdag: voorstelling Poorterij

Zie artikel hiernaast. De voorstelling van Tjerk Ridder begint om 20:15 uur.

q www.de-poorterij.nl

Zaterdag: onthulling

Om 15:00 uur is iedereen welkom bij de onthulling van het grote bronzen beeld van Sint-Maarten aan de Bossche Poort in Zaltbommel (ter hoogte van de begraafplaats). De burgemeester verricht deze taak samen met de kersverse eigenaar van de Mantelzorgpenning 2018. Na afloop kan iedereen een Sint-Maartensbiertje drinken in de bierbrouwerij Orion.

Zondag: het grote feest

Op zondag 11 november om 16:30 uur geven herauten op de Sint Maartenstoren het sein dat de deuren van de kerk geopend kunnen worden voor het grote feest. In de kerk is muziek, dans en zang. De Hussein Foudation serveert soep en pannenkoeken voor het goede doel. Sint Maarten is het feest van delen, daarom wordt bezoekers gevraagd producten mee te nemen voor de Voedselbank (koffie, thee, rijst, olie, conserven en ontbijtgranen).
Om 17:40 uur wordt Sint-Maarten verwacht. Na de manteldeling volgt de optocht door de binnenstad; daarna mogen de kinderen aanbellen waar huizen waar een lichtje brandt. Ook in de Waluwe start om 17:50 uur de lampionnenoptocht. Om 18:45 uur komt Sint Maarten bij zorgcentrum De Wielewaal en om 19:05 uur in de Heer Balderikstraat.
Tip: van 18:30-20:00 uur is de tuin van Museum Stadskasteel Zaltbommel in de Nonnenstraat feeëriek verlicht en staat er een warm drankje of marshmallow klaar. Het Stadskasteel is rond 1535 gebouwd door ridder Maarten van Rossem, naamgenoot van Sint-Maarten.

q www.sintmaartensfeest.org

Sint Maartenfeest in Rossum

Ook in de kerk aan de Maasdijk in Rossum wordt het feest van Sint Maarten gevierd. Het begint om 18:30 uur. Het verhaal over Sint Maarten wordt verteld, gevolgd door een sfeervolle lampionnenoptocht. Het bij elkaar gezongen lekkers wordt gedeeld met de Voedselbank.