• Op maandag is er stamppot voor ZZP'ers.
• Op maandag is er stamppot voor ZZP'ers. Foto: nl.123rf.com

Week van de Ondernemer in de regio

bommelerwaard • De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel zetten in de week van 12 november ondernemers in de gemeente in het zonnetje.

"Ondernemers zijn belangrijk voor de Bommelerwaard", aldus de gemeenten. "Zij zorgen voor economische groei, banen, welvaart en leefbaarheid."

Daarom organiseren de twee gemeenten drie gratis bijeenkomsten voor alle ondernemers tijdens de Week van de Ondernemer in de Bommelerwaard. Op maandag 12 november zijn ZZP'ers van 17:30 tot 19:00 uur welkom in het gemeentehuis van Kerkdriel. Gastspreker Wilfred van der Meer neemt de ZZP'ers mee in een luchtig verhaal over 'klantgericht ondernemen'. Voor alle aanwezigen staat een stamppot buffet klaar. Op donderdag 15 november wordt in het stadskantoor in Zaltbommel een netwerkavond gehouden. Thema is arbeidsparticipatie en arbeidsrecht. Collega-ondernemers delen de ervaringen die zij hebben opgedaan en vertellen over de voordelen die arbeidsparticipatie met zich meebrengt. De avond is georganiseerd in samenwerking met Werkzaak Rivierenland en duurt van 19:00 tot 21:00 uur.

Vrijdag 16 november is het de 'Landelijke Dag van de Ondernemer'. Wethouders van Maasdriel en Zaltbommel bezoeken op deze dag verschillende bedrijven. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke netwerkborrel in het Van der Valk Hotel in Zaltbommel, van 16:00 tot 18:00 uur.

In Maasdriel onthult burgemeester Henny van Kooten in de Week van de Ondernemer op dinsdag 13 november het eerste bordje met daarop 'Welkom in gastvrij Maasdriel'. Op het bordje, dat in verschillende horecagelegenheden opgehangen gaat worden, staan gezamenlijke afspraken over een veilig en gastvrij Maasdriel. Op woensdag 14 november gaat wethouder Jan-Hein de Vreede op bezoek bij de voorzitters van de ondernemersverenigingen OVA, OVVH, OVM en De Zandmeren om ze te bedanken voor hun inzet.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via www.zaltbommel.nl of www.maasdriel.nl