• Rico (zittend) wordt verrast tijdens zijn werk op De Harmonika.
• Rico (zittend) wordt verrast tijdens zijn werk op De Harmonika. Foto: 's Heeren Loo

Rico speelt saxofoon op Knoopgala

zaltbommel • Rico Alberts (21 jaar) uit Zaltbommel is donderdagochtend verrast tijdens zijn werk op dagbesteding De Harmonika door een cameraploeg van NTR.

In een persoonlijke boodschap op de iPad nodigt Paul de Leeuw Rico uit om saxofoon te komen spelen op het Knoopgala, het muziekgala met optredens van artiesten met een verstandelijke beperking.

Candy Dulfer

Rico kreeg zijn eerste saxofoon toen hij twaalf jaar oud was. Hij is groot fan van Candy Dulfer. De muzikaliteit heeft hij van zijn opa, die accordeon en mondharmonica speelt. De 21-jarige werkt bij de hout- en tuingroep van De Harmonika. Hij is voor het Knoopgala opgegeven door zijn begeleiders. "Het is zijn grote droom om op televisie te mogen spelen, wij vinden het geweldig dat deze droom nu uitkomt."

Tijdens het Knoopgala zingen en/of spelen mensen met een beperking de sterren van de hemel. Dit doen zij samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar zijn dat Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef.

De artiesten worden begeleid door het Metropole orkest. Paul de Leeuw presenteert deze avond in het Koninlijk Theater Carré in Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit van achter de schermen. Het Knoopgala wordt uitgezonden op zaterdag 22 december om 20:25 uur op NPO1.