donderdag 1 november

Overledenen herdenken
18:00-21:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. De kerk is open voor iedereen die op zijn eigen stillen wijze zijn eigen geliefde overledene(n) wil herdenken. Geen kerkdienst of mis, maar vrij toegankelijke kerk om op je eigen manier stil te staan bij het leven en de dood van die persoon, die er niet meer is.

Spullen inleveren
19:30-20:30, Waardenburg, De Oude School. Grote meubelstukken, gebruikte matrassen en beddengoed zijn niet welkom. Oud ijzer wel. De opbrengst is voor de kerkgebouwen van de hervormde gemeente van Waardenburg en Neerijnen.

Geestelijke groeiavond
20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting (Nieuwe Tijningen). Spreker: Gerrit van Valen.
geestelijkegroeibommelerwaard.nl

vrijdag 2 november

Tweedehands kleding
10:00-16:30, Aalst, hervormd centrum 't Kruispunt. Dames-, heren- en kinderkleding. Ook schoenen en laarzen, tassen, sieraden, boeken, bloemen, kaarten, koffie, gebak en overheerlijke erwtensoep.

Kledingmarkt Aalst
10:00-16:30, Aalst, 't Kruispunt. Verkoop van dames-, heren- en kinderkleding, alles keurig gesorteerd, gestreken en gevouwen. Ook schoenen, laarzen, tassen, sieraden, boeken, bloemen en kaarten, koffie met gebak en overheerlijke erwtensoep.

Herfstfair Kerkwijk
17:00-21:00, Kerkwijk, gebouw Pro Rege. Gebak en advocaat, friet met snacks, nasi met saté, erwtensoep en slaatjes, dorpen rad met mooie prijzen, decoratie voor in huis, kransen en planten.

De Franse Geranium
18:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Theatergroep Saam speelt 'De Franse Geranium', een theaterproductie over euthanasie. Regie: Arlien Coolen. Combikaart met diner. Kaartverkoop bij Fotolux, Gamerschestraat 20, Zaltbommel of 06-51160911 of 06-30747481 of theatergroep-saam@outlook.com

Sint-Maartensconcert
20:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Concert ter gelegenheid van het feest van Sint-Maarten. Met o.a. optreden door koorschool Senta o.l.v. Sylvia van der Vinne, de zeer talentvolle jong harpiste Liselotte de Nooijer uit de Bommelerwaard en koperkwintet Fohkes. De avond is georganiseerd i.s.m. Muziekschool Zaltbommel.

Cabaretduo Piepschuim
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Nieuwe voorstelling 'Grote Woorden' van taalfilosoof en componist Cor Burger en multi-instrumentalist en fysiek acteur Robbert Koekoek. Een avond vol humor, muziek en actualiteit.

zaterdag 3 november

Rommelmarktactie
9:00-12:00, Bruchem, Middelstraat 2. Maandelijkse verkoop- en inzamelingsactie. Kleding, boeken, glaswerk, fietsen en elektrische apparatuur. Deze ochtend ook kerstspullen en speelgoed. Geen wandmeubels en elektrische orgels. Ophaalservice via Jan of Gerard den Otter: 06-41705445 of 06-15695428.

Boekenmarkt Varik.
9:00-13:00, Varik, Het Atelier. Grote van de zendingscommissie. Mooie boeken in allerlei genres. Speciale hoek met mooie kinderboeken. De opbrengst is voor het project 'Kinder- en peutertehuis' in Moldavië.

Inzameling rommelmarkt
9:00-12:00, Well, Slijkwellsestraat 8. Inzameling van spullen voor de jaarlijkse rommelmarkt van het onderhoudsfonds van de hervormde gemeente Well-Ammerzoden. Geen computers, tv's, stoffen banken en matrassen innemen. Tijdens het inzamelen is er ook een verkoophoek (ingericht met brocante, antieke en leuke spullen) geopend. Kledingverkoop aan Slijkwellsedijk 28.

Natuurwerkdag
9:30, Zaltbommel/Heerewaarden. Natuurwerkdag in natuurreservaat Kloosterwiel in Zaltbommel (wilgen knotten) en Fort de Voorn in Heerewaarden (appel- en perenbomen snoeien in de meer dan 200 jaar oude historische boomgaard). Kijk voor meer informatie en aanmelden op:
www.natuurwerkdag.nl

Landelijke Fiepdag
13:00, Zaltbommel, MuseumAtelier. Thema 'Fiep in het verkeer'. Kinderen uit groep 1 t/m 3 kunnen lekker komen tekenen, knippen en plakken. Samen werken aan een stratenplan, gekke auto's knutselen en een Fiepbus tekenen. Deelname kost 3,0 euro. Aanmelden via: museumatelierzaltbommel@gmail.com of www.sjorscreatief.nl

Paardenmoppentoernooi
13:00, Hedel, Gelre's End. Jaarlijks terugkerend Paardenmoppentoernooi van Jeu de Boule vereniging Hatalle. Deelname kost 2 euro.

Concert Bosch Blazers Ensemble
15:00, Hurwenen, Hurns Kerkje. Het Bosch Blazers Ensemble bestaat uit gevorderde amateurs o.l.v. Marnix van den Berg, die ook als solist zal optreden.

Legends of Rock
16:00, Kerkdriel, De Kreek. Legends of Rock Tribute Festival XXL. De beste internationale tributes van Queen, MUSE, U2, Deep Purple, Led Zeppelin, Foo Fighters, Coldplay en Guns N' Roses zorgen voor een spetterend Mega Rock spektakel. Met de lokale muzikale helden van rock-coverband The Streets als special guests, twee grote podia, mega-lichtshows, veel special effects, food-area en merchandise.
www.legendsofrocktributetour.com

Bingo in Opijnen
19:30, Opijnen, hervormd centrum Maranatha. Bingo met mooie prijzen zoals levensmiddelenpakketten, vleesschotels en slagroomtaarten. Hoofdprijs: 125 euro. De opbrengst is bestemd voor de NH-kerk van Opijnen.

Paardenmarktfeest
20:00, Hedel, Gelre's End. Feest voorafgaand aan de paardenmarkt van maandag, met bekendmaking van de Hedelnaar van 't Jaar.

Leif de Leeuw Band
20:00, Haaften, Burcht van Haeften. Jonge hond Leif de Leeuw zet met zijn band de tanden in het repertoire van de legendarische The Allman Brothers Band.

De Franse Geranium
20:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Theatergroep Saam speelt 'De Franse Geranium', een theaterproductie over euthanasie. Regie: Arlien Coolen. Kaartverkoop bij Fotolux, Gamerschestraat 20, Zaltbommel of 06-51160911 of 06-30747481 of theatergroep-saam@outlook.com

zondag 4 november

Meditatieve viering
11:00, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Thema 'Laat je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet'. Iedereen is welkom.

Ouderwets Opscheppen
12:00-16:00, Heerewaarden, Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Afsluiting van het seizoen met een 'Ouderwets Opscheppen'. Lekkere, ouderwetse gerechten. Een maaltijd kost 9,95 euro incl. toetje. O.a. Erwtensoep, chili con carne, groen met witte appel met bonne, peren met ribbetjes en rode kool met stoofvlees. Reserveren kan tot 1 november via: beheer@bcdegroterivieren.nl of 0487-572831.

Inlooptoernooi L'Ammerzo
13:30, Ammerzoden, L'Ammerzo. Maandelijks inlooptoernooi jeu de boulesvereniging L'Ammerzo. Voor leden en niet-leden. Inschrijven vanaf 13:00 uur. Deelname kost 1,50 euro.
www.l-ammerzo.nl

Betuwe Toneel - Gewoon te gek
14:30, Kerkdriel, Kulturhus De Leyenstein. Het Betuwe Toneel uit Tiel geeft zijn try-out van de voorstelling Gewoon te Gek! in De Leyenstein alvorens zij de voorstelling op 17 november op gaan voeren in Schouwburg Agnietenhof in Tiel. Vier ex-psychiatrische patiënten moeten hun plaatsje veroveren in de normale maatschappij en dat zorgt voor vele hilarische momenten.

Wereldmuziek
16:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Concert in de serie Wereldse Klanken. Dit keer het Rose-île kwartet met zangeres Toetie Rijnaard. De groep maakt sfeervolle akoestische muziek in diverse stijlen zoals Latin, Tango, Franse chansons, Jiddische en Duitse liederen. Entree 15 euro.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Zaltbommels Kamerkoor
15:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Jubileumconcert (55 jaar) Zaltbommels Kamerkoor o.l.v. Jan Opschoor. M.m.v. de jonge sopraansoliste Heleen Bongenaar, een 10-koppig strijkensemble met Marta Lopez Vega en Klaas Hoek op het harmonium. Het programma bestaat uit vocale werken van Mendelssohn (1807-1847). Entree: 20 euro.
www.zaltbommelskamerkoor.nl

Ton den Boon
16:00, Heesselt, Heeselts Kerkje. Woordenboekmaker Ton den Boon werkt al jaren aan het'Woordenboek van de Dood'. Op luchtige wijze bespreekt hij de metaforen, woorden en uitdrukkingen, die schrijvers en dichters, maar ook gewone stervelingen gebruiken om alles wat met de dood te maken heeft, te benoemen (en zo een plaats te geven in hun leven). Entree: 10 euro incl. drankje na afloop.

maandag 5 november

Paardenmarkt Hedel
00:00, Hedel (Voorstraat, Blankensteijn, Molenstraat, Uithovensestraat, Kon. Wilhelminastraat). De paardenmarkt begint vroeg in de nacht en eindigt in de namiddag. De afgelopen jaren bedroeg het aantal paarden rond de 1500 en het aantal bezoekers ongeveer 30.000. Toegang gratis. Er zijn ook vele marktkramen en verkoopwagens aanwezig die enerzijds diverse eet- en drinkwaren verkopen en anderzijds spullen aanbieden, speciaal voor het houden van paarden. Naast de paardenmarkt is er een uitgebreide warenmarkt, een kermis en een demonstratie met oude tractoren en werktuigen.

dinsdag 6 november

Franciscusschool
9:00-10:00, Zaltbommel, Franciscusschool. Maandelijkse infobijeenkomst voor ouders die hun zoon of dochter willen aanmelden of die een geschikte school zoeken. Aanmelden via: info@franciscusschoolzaltbommel.nl of te bellen naar 0418-512135. www.franciscusschoolzaltbommel.nl

Koffie en thee-uurtje
10:00-11:30, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Iedereen is welkom, koffie en thee zijn gratis.

Brei of haak je mee ?
13:30-15:30, Zalbommel, bibliotheek. Samen kleine wollen mutsjes breien voor Innocent drinks samen met het Nationaal Ouderenfonds. Dit om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen in Nederland. Deelname is gratis en garen is aanwezig.

Seniorenmiddag
14:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Voor 50-plussers. Georganiseerd door Senioren Comité Welzijn Ouderen Nederhemert. Mariska Toonen vertelt over mogelijkheden zijn in de thuiszorg. Ook laat ze verschillende hulpmiddelen zie en legt uit hoe ze werken. Voor eventueel vervoer bel Anneke Bouman: 06-12488802.

Seniorenmiddag
14:30-16:30, Gameren, Slotshofke. Astrid Damen komt vertellen over het (boeren)leven in grootmoeders tijd. Ze neemt ook spullen van vroeger mee. Ook nieuwe gasten zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Benzinho', van Gustavo Pizzi. Liefdevolle ode aan het ouderschap en het familieleven. In het Braziliaanse Petrópolis, net buiten Rio de Janeiro, probeert Irene haar gezin bij elkaar te houden, te midden van de chaos.

woensdag 7 november

BoekStartfeestje met Dikkie Dik
10:30-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. BoekStartfeestje ter ere van het 40-jarig jubileum van Dikkie Dik. Toegang gratis.

vrijdag 9 november

Troubabrours in Het Stroomhuis
20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Conferences, mijmeringen en liederen. De Troubabrours bestaat uit dichter Marcel Vaandrager, geschoolde zanger Marcus Mulder en singer-songwriter Frans Lodewijk. Een programma met nadenkertjes en schatermomenten. Reserveren is noodzakelijk, entree: 12,50 euro.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Pelgrim in De Poorterij
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Theaterstuk van Tjerk Ridder, die samen met zijn ezel een Sint-Maarten-pelgrimstocht heeft gemaakt van Tours in Frankrijk, naar Amiens, Parijs en België om te eindigen in Sint-Maartensstad Utrecht. Onderweg overnachtte hij o.a. in Zaltbommel.

zaterdag 10 november

Herfstmarkt
10:00-15:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kramen met o.a. sieraden, kaarten, woon- en groendecoraties, tassen en bloemen. Veel cadeaus voor de feestdagen, muziek en lekker eten en drinken. Ook het Rad van Avontuur draait weer. De opbrengst is o.a. voor de Kerst-In en wordt verdubbeld door het Ouderenfonds.

Beeld Sint-Maarten
14:45, Zaltbommel, Stadsbrouwerij Orion. Verzamelen bij Orion. Om 15:00 uur onthulling van het standbeeld van Sint-Maarten door burgemeester Peter Rehwinkel samen met mantelzorgers. Met muziek van koperkwintet Fohkes. Na afloop een Sint-Maartensbiertje en een verrassing van bierbrouwer Adrie van der Meijden.

Jubileumconcert
19:00, Opijnen, hervormde kerk. Zangvereniging Crescendo bestaat 95 jaar dit jaar en viert dat met een jubileumconcert in de kerk in Opijnen. Het koor voert deze avonden liederen uit de hele wereld op, om haar veelzijdigheid als vereniging te tonen. De avond staat onder leiding van Sam ten Velden en Simone Damman. Als gast is het vrouwenkoor Cantadora uit Zaltbommel uitgenodigd, ook zij zingen een selectie uit hun internationale repertoire. Dit koor staat onder leiding van Patries Knoot. De kerk is open om 19:00 uur, de aanvang is 19:30 uur. www.crescendo-opijnen.nl

'Luid en Duidelijk'
20:00, Waardenburg, hervormde kerk. Concert 'Luid en Duidelijk' met Gerald Troost en Wim Hoddenbagh. Entree: 5 euro.
www.zingenindekerk.nl

zondag 11 november

Opera Familia in Kulturhus De Leyenstein
14:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Een waar muzikaal festijn met 'Opera Familia' op. Dit trio, bestaande uit sopraan Belinda Vermeer, haar moeder mezzosopraan Carla van der Veldt en haar pleegvader Paul van der Veldt, verzorgt dan de voorstelling 'Rondje Vrijthof'. Ze brengen met begeleiding het succesvolle repertoire van André Rieu. Een populair programma vol warmte en ontroering op komische en verleidelijke manier. Entree: 6 euro incl. koffie/thee. Maximaal 150 kaartjes. Reserveren: 0418-638638, 06-13517036 of leyenstein.programmaraad@brabantzorg.eu

Sint Maartensfeest
16:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Feest van Sint-Maarten in de kerk, daarna optocht door de stad.

maandag 12 november

De Ontmoeting
Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Bezoekers betalen € 2,50 of € 5,00 (tot 16.00 uur) als bijdrage voor koffie en thee.

dinsdag 13 november

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:00, Kerkdriel, bibliotheek. Voor iedereen die het soms lastig vindt om met de computer om te gaan of internet te gebruiken, brieven te schrijven of te lezen, te appen of te mailen. Deelname kost een kleine bijdrage voor lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk: 06-29462318.