Maria kalender weer te koop in Kerkdriel

kerkdriel • In Kerkdriel zijn de Maria kalenders weer te koop. Een kalender met een prachtig schild van een bestaand kunstwerk. Op het blok staan de datum, bezinnende teksten, anekdotes, wetenswaardigheden en recepten. De kalenders zijn te bestellen bij Maria de Groot: 0418-631678 (Hoorzik 8) en Riet Corten: 0418-631677 (Katarijnehof 9). Belangstellenden kunnen hem ook bestellen via de bestellijst achter in de Martinuskerk. De kalender kost 9,95 euro. Een deel van de opbrengst is voor het goede doel.


Collectanten gezocht

zaltbommel • Tijdens de jaarlijkse collecte voor het Leger des Heils gaan vrijwilligers ook in Zaltbommel weer de deuren langs. De collecte vindt plaats van maandag 26 november tot zaterdag 1 december. Nieuwe collectanten kunnen zich melden bij Rian: 06-13500990 of Tjallien: 06-14255605.


Sint-Maartensfeest in Rossum

rossum • Ook in Rossum wordt op zondag 11 november het feest van Sint Maarten weer groots gevierd. Het feest begint om 18:30 uur in de kerk aan de Maasdijk. De kinderen luisteren naar het verhaal over de heilige Sint Maarten. Daarna volgt de sfeervolle lampionoptocht langs de huizen in het dorp. De kinderen bellen in kleine groepjes aan en zingen een liedje, waarna ze verpakte snoepjes en mandarijnen verzamelen. Ze bellen aan en zingen bij de huizen waar buiten een lichtje brandt aan de straat. In verband met de veiligheid wordt aan ouders gevraagd om hun kinderen te begeleiden. De route begint bij de Maasdijk en gaat daarna naar De Vaste Burcht, waar de kinderen naar binnen gaan om liedjes te zingen voor de bewoners. Daarna gaan ze verder naar de Kerkstraat, de Slotselaan en het Kerkplein. Het eindpunt is weer bij de kerk waar voor iedereen warme chocolademelk klaar staat. Sint Maarten deelde zijn mantel met een man die het koud had; de kinderen in Rossum delen hun ingezamelde snoep met de kinderen van de Voedselbank.