• Het is al weer de achtste editie van het festival.
• Het is al weer de achtste editie van het festival. Foto: aangeleverd

Jeugdfestival en 'Slag om Ammerooie'

ammerzoden • Dertien orkesten doen zaterdag 3 november mee aan het Jeugdfestival Ammerzoden.

Het Jeugdfestival biedt zaterdag alweer voor de achtste keer jeugd- en opleidingsorkesten de kans om zich te presenteren voor een professionele jury. Het orkest met de meeste punten wint de 'Arie van den Oord-bokaal', vernoemd naar wijlen erelid Arie van den Oord, die zich decennia lang heeft ingezet voor de jeugdopleiding van de organiserende vereniging St. Caecilia.

Op zondag 4 november wordt de muzikale strijd voortgezet tijdens de 'De Slag om Ammerooie' waarvoor zich zeven slagwerkgroepen ingeschreven. Zij strijden op de Gerben de Spar-bokaal. Gerben van Doornmalen (in Ammerzoden beter bekend als 'De Spar') was meer dan veertig jaar een bijzonder trouw en bij ieder geliefd lid van de fanfare. Hij overleed veel te vroeg op vijftigjarige leeftijd.

Het draait tijdens het festivalweekend niet alleen om het competitie-element. Minstens zo belangrijk is het samen musiceren en het beleven van een gezellige dag. Het samen toewerken naar een festival zorgt voor versterking van de band tussen de muzikanten en voor het bereiken van een hoger niveau. De deelnemende jeugdorkesten komen uit Kerkdriel, Geffen, Hedel, Gameren-Nederhemert, Cuijk, Veldhoven, Aalst, Vleuten, Standaardbuiten, Wouw en Ammerzoden. De slagwerkgroepen komen Liempde, Den Hout, Hedel, Bladel, Kerkdriel en Wouw.

Het festival vindt plaats in verenigingsgebouw De Heerlijkheid aan de Hoge Weiden 16 in Ammerzoden. Beide dagen starten om 12:00 uur. Zaterdag is de prijsuitreiking om 20:30 en zondag om 18:30 uur. Publiek is van harte welkom.