Afbeelding
Foto: aangeleverd

Eerste CrossFitbox geopend in Gameren

gameren • Marieke van den Oever is aan de Middelkampseweg in Gameren een CrossFitbox gestart.

CrossFit 5311 is volgens Van den Oever de eerste CrossFitbox van de Bommelerwaard. Begin april gingen de deuren open en inmiddels werken er drie ervaren CrossFit trainers. "Wij hebben de passie om iedereen fitter te maken. Jong, oud, beginnend, gevorderd, topatleet, met of zonder beperking, want CrossFit is voor iedereen", aldus de eigenares.

Begonnen in gymzaal

Van den Oever heeft twintig jaar ervaring als sportinstructrice. "Zo'n acht jaar geleden ben ik uit liefde voor het vak en onder het mom van 'laten we het dorp eens fitter maken' sporttrainingen in Gameren gaan geven. Ik huurde de gymzaal en begon met Zumba."

Het aanbod breidde snel uit naar Xcore, BRN workout en XCO outdoor. "Drie jaar geleden kwam ik in aanraking met CrossFit en was meteen verkocht."

CrossFit is een trainingsmethode van fitness die gewichtheffen, gymnastiek en atletiek in één trainingsvorm combineert. Het zijn functionele bewegingen, op een gevarieerde manier en in een hoge intensiteit. Dit is dé meest effectieve manier van trainen waarmee je snel fit en sterk wordt.

Workout of the day

Elke dag staat er een andere workout geprogrammeerd en de oefeningen in de WOD (workout of the day) variëren van Squats, Presses, Deadlift, Power Cleans en Snatches tot aan roeien, hardlopen, Burpees, Kettlebell Swings en Gymnasticonderdelen zoals Pull-Ups en Ropeclimbs. De ene keer gaat het om het maximum gewicht of het aantal herhalingen die je maakt en de andere keer gaat het om de snelste tijd.

Meer informatie: 06-11060342 of de website:


q www.crossfit5311.nl