Maasdriel lonkt naar De Wildeman

maasdriel • De Maasdrielse politiek ziet er wel brood in om het Zaltbommelse bedrijventerrein De Wildeman door te trekken op Maasdriels grondgebied. Als er maar geen 'blokkendozen' komen.

Dat bleek tijdens de bespreking van de regionale ruimtelijke strategische visie in de laatste commissievergadering. Maasdriel wil al langer meer ruimte bieden aan bedrijvigheid, maar kan niet op eigen houtje een nieuw industrieterrein voor bedrijven van buiten de regio aanleggen. Op verzoek van de provincie wordt dit afgestemd in de Regio Rivierenland.

De Wildeman is één van de drie locaties in de regio die bedoeld is voor bedrijven van buiten de regio. Dit industrieterrein is flink aan het uitbreiden richting de gemeentegrens met Maasdriel. Maar de nieuwkomers zijn vooral grote logistieke centra, en die 'blokkendozen' wil de Maasdrielse politiek niet.

Dit standpunt heeft het Maasdrielse college ingediend bij het bestuur van de regio, zodat het kan worden opgenomen in de nieuwe strategische visie. De tien deelnemende gemeenten zetten daar in december of januari definitief hun handtekening onder. "De wensen met betrekking tot De Wildeman zijn nog niet bestuurlijk besproken met Zaltbommel, het gaat nu alleen nog om een signaal dat vanuit de politiek komt", benadrukt wethouder Peter de Vries.

De gemeente Maasdriel wil verder dat in de strategische visie meer aandacht komt voor de problemen op de A2 en het onderliggend wegennet. "Het wordt erg druk op de provinciale weg langs Rossum en Heerewaarden door mensen die de file op de A15 mijden."

Ook de komgronden en oeverwallen mogen wat Maasdriel betreft beter op de kaart gezet worden.


Janneke Boogaard