Natuurwerkdag regio

zaltbommel/heerewaarden • Tijdens de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 3 november zijn er ook in Bommelerwaard verschillende activiteiten in het groen.

De Natuurwerkdag is de de grootste vrijwilligersdag in het groen, op meer dan 550 plekken in Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag voor meer dan tachtig locaties in Gelderland.

In natuurreservaat Kloosterwiel Zaltbommel worden er bijvoorbeeld wilgen geknot in de grienden rondom het wiel. Het wilgenhout wordt op rillen gelegd en deels versnipperd. De snippers worden weggereden voor het aanliggende wandelpad.

Op Fort de Voorn in Heerewaarden kunnen belangstellenden onder begeleiding appel- en perenbomen snoeien. In de meer dan 200 jaar oude historische appel- en perenboomgaard geeft de Hoogstambrigade Bommelerwaard uitleg en werkt mee. Kinderen kunnen meehelpen met het maken van takkenrillen.

Voor gereedschappen, koffie en thee en soms zelfs de lunch wordt gezorgd. Op sommige locaties zijn speciale kinderactiviteiten.