Bungalows en camperplaatsen op Zandmeren

kerkdriel • Bij restaurant Brandend Zand op de Zandmeren komen negen camperplaatsen en dertien nieuwe vakantiehuisjes.

De camperplaatsen komen aan de Zandstraat, schuin achter het restaurant. Daar weer achter is ruimte voor vier bungalows. De overige negen bungalows komen direct aan het water, voorbij de al bestaande recreatiewoningen. Deze negen nieuwe huisjes worden gebouwd op palen, met een overstekend terras boven het water. De toekomstige eigenaars gaan onder meer uitkijken op de historische schepen aan de steiger.

Initiatiefnemer is Hein Verweij, ook bekend van Brandend Zand en de Landrover Experience op de Zandmeren. Hij was vanwege vakantie niet bereikbaar voor een toelichting.

Wethouder Peter de Vries is blij met de camperplaatsen en de extra vakantiehuisjes. "We zijn al langer bezig met het opwaarderen van de Zandmeren. Dit gaat opnieuw een boost geven aan het recreatiegebied."

De gemeente wil ook een wandelroute aanleggen, met een trekpontje zodat wandelaars niet dezelfde weg terug hoeven.

De aanleg van het voetveer zit tegen: eerst gaf de aannemer de opdracht terug, vervolgens bleek dat de steigers groter moesten worden dan gedacht omdat anders de te overbruggen afstand te groot zou worden. Nu blijkt dat er meer geld nodig is voor de aanleg, ook door de aantrekkende economie. Het college bespreekt waarschijnlijk deze week de vervolgaanpak.

De wethouder benadrukt dat de huisjes alleen voor recreatie bedoeld zijn. "We gaan er streng op toezien dat ze niet permanent bewoond worden", zegt hij, verwijzend naar de hardnekkige problemen op enkele bungalowparken in de gemeente.

Voor het initiatief moet het bestemmingsplan worden aangepast. De bouw van recreatiewoningen is al toegestaan, maar de herziening is nodig voor het havenservicegebouw met bedrijfswoning. Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag zes weken lang ter inzage.


Janneke Boogaard