Kleindierpark Hedel bestaat veertig jaar

hedel • Kleindier-Wandelpark Hedel viert in november het veertigjarig bestaan. In de beginjaren waren er duiven, kippen, fazanten en kanaries te bewonderen in het park. Anno 2018 zitten er in het Hedelse park onder andere papegaaien, waaronder de blauwgele ara en kakatoes. Daarnaast zijn alle dierenverblijven, de volières en hekwerken vervangen en verbeterd en ziet het park er netjes en schoon uit. Dit jaar is er een geitenbrug gebouwd en zijn de volières gerenoveerd. Het park is opgezet door vrijwilligers en gratis toegankelijk voor iedereen. Rond deze tijd van het jaar verspreidt het park de donatiebrieven, waarin de inwoners van Hedel wordt gevraagd een donatie te doen. Dierenliefhebbers kunnen al vanaf 6,00 euro een dier adopteren. Maar het is ook mogelijk een bijdrage te doen voor het onderhoudsfonds op NL84 RABO 0326 0179 68 t.n.v. Stichting Kleindier-Wandelpark Hedel.


Digitaal fit worden

zaltbommel • De lessen van Seniorweb Leercentrum De Wielewaal zijn weer gestart. Foto's bewerken, veilig winkelen op internet, e-mailen, facebooken - oftewel 'digitaal fit worden', kan onder geduldige begeleiding van vrijwilligers. Van maandag tot en met vrijdag van 10:00-12:00 uur zijn zij aanwezig aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat 1 in Zaltbommel. Meer informatie bij Mirjam Bomers (ic.wielewaal@gmail.com of 0418-570611) of de site:

q seniorweb.nl/zaltbommel


Jan Dekkers heeft topchauffeurs

well • Een spontaan compliment van Marian Stam: "De chauffeurs van Jan Dekkers zijn altijd heren in het verkeer. Wij wonen aan de drukke Bernseweg/Bernse Maasdijk. Je mag er maar zestig, maar er wordt altijd veel harder gereden waardoor het vooral voor fietsers erg gevaarlijk is. Op het moment wordt er ook nog veel aan de weg gewerkt en is het helemaal oppassen. Juist daarom vind ik dat deze chauffeurs een compliment en een plekje in de krant verdienen."