Afbeelding
Foto:

Wie wordt in 2018 de Hedelnaar van 't Jaar?

hedel • Hedelse Activiteiten Stichting (HAS) heeft de genomineerden voor de titel Hedelnaar van 't Jaar bekend gemaakt. Het gaat om Annie van 't Zand-van der Elst, Henny Stuiver en Marietje van Krugten met haar dochter Annelies Scheij.

Voor Annie van 't Zand-van der Elst is het de tweede keer dat zij genomineerd is. In 2014 viel deze eer haar ook al een keer te beurt. Annie is al 12 jaar bestuurslid van de EHBO waar zij verantwoordelijk is voor de coördinatie van de jeugd EHBO-lessen op de basisscholen in Hedel. Ze heeft al 36 jaar een EHBO diploma en is inzetbaar bij allerlei regionale evenementen, zoals Koningsdag, de paardenmarkt en wielerrondes. Bovendien is zij aangesloten bij HartslagNu.

Met zijn 47 jaar is de geboren en getogen Hedelnaar Henry Stuiver de jongste genomineerde dit jaar. Komende uit een gezin van 12 kinderen, is hij van kinds af aan met het jeugdwerk opgegroeid en als vrijwilliger doorgegroeid. Toen er 5 jaar geleden een tekort aan bestuursleden dreigde wilde Henry absoluut niet dat het jeugdwerk hierdoor uiteen zou vallen en is hij bestuurslid van de Stichting Jeugdwerk de Molshoop geworden.

Het is dit jaar voor het eerst dat een moeder en een dochter samen genomineerd zijn. Marietje van Krugten van 76 en haar 56-jarige dochter Annelies Scheij zijn geen onbekenden in Hedel. Marietje heeft meer dan 30 jaar in het dorpshuis gewerkt. Annelies stond dan ook bekend als "de dochter van Marietje van het dorpshuis". Inmiddels zijn beiden actief bij de plaatselijke voetbalvereniging waar zij samen alweer meer dan 15 jaar de kleedkamers schoonmaken.

Burgemeester Henny van Kooten maakt zaterdag 3 november tijdens het Paardenmarktfeest bekend wie de opvolger wordt van Remco de Haan die de titel vorig jaar won.

In deze krant vindt u de Paardenmarktkrant met daarin alle informatie over de festiviteiten.