Gerarduskalender

zaltbommel • De Gerarduskalender voor 2019 is er weer, uitgebracht door klooster Wittem. Het is een scheurkalender met elke dag aan de voorkant een spreuk. Aan de achterkant een grapje of wetenswaardigheid. De opbrengst van de kalender komt ten goede aan de activiteiten van klooster Wittem. Deze kalender is te koop bij L. van Iersel-van de Wiel, Fazantstraat 24 in Zaltbommel. Telefoon: 0418-513648.


Hedel collecteert voor Sinterklaas

hedel • Het Sint Nicolaascomité Hedel gaat samen met tientallen vrijwilligers weer langs de deuren voor de jaarlijkse collecte. Van maandag 22 tot en met zaterdag 27 oktober vragen zij een bijdrage om zo de intocht van de Sint en de feestmiddag voor de kinderen (4 t/m 8 jaar) mogelijk te maken. Ook de Hedelse mensen die wel een steuntje in de rug verdienen krijgen een presentje van de Sint. De collectanten zijn herkenbaar aan de rode collectebus met bijbehorende sjaal en kunnen zich legitimeren. Zij hebben de toegangskaartjes bij zich voor de kinderen die naar de feestmiddag mogen. Voor wie de collectanten misloopt: de kaartjes kunnen worden opgehaald op vrijdag 23 november tussen 20:00 en 21:00 uur in dorpshuis 't Gelre's End. De collectanten hebben ook een kleurplaat - afbeelding van een vlaggetje - bij zich. Hier wordt een grote slinger voor bij de feestmiddag van Sinterklaas van gemaakt. De vlaggetjes en andere tekeningen mogen in de speciale Sinterklaasbrievenbus gestopt worden bij de Jumbo in Hedel. Inleveren kan tot en met donderdag 22 november. De intocht is zaterdag 24 november om 13:30 uur in de jachthaven van Hedel. Voor vragen: sinterklaashedel@gmail.com. Info: www.facebook.com/sinterklaashedel.


75 jaar vrijheid

regio • De provincie Gelderland wil 5,5 miljoen euro extra uittrekken voor het herdenken en vieren van 75 jaar Market Garden in 2019 en 75 jaar vrijheid in 2020. De focus bij regio Rivierenland ligt bij de periode na Market Garden met als thema's frontlijn, evacuatie, luchtoorlog en bevrijding.