Pasar Malam Leerdam
Pasar Malam Leerdam Foto: Nico Van Ganzewinkel

Geen pasar malam in Maartenskerk

zaltbommel • Een pasar malam in de Sint-Maartenskerk blijkt bij nader inzien niet haalbaar. Het geplande festijn op 18 november gaat niet door.

De theatervoorstelling van Ricky Risolles en Wieteke van Dort in De Poorterij gaat wel door. Dat meldt de CMN-Groep, exploitant van het theater en de kerk.

Ondanks de vele positieve gesprekken tussen de CMN-Groep en de organisator van de markt is er besloten om de Indonesische markt niet door te laten gaan. De formule en uitstraling die de organisatie hanteert, is niet haalbaar in de kerk. "Dat heeft puur te maken met de ruimte en indeling van de kerk. Het zou voor de organisatie betekenen dat zij te veel concessies moeten doen in het leveren van de gewenste kwaliteit", legt Martijn Los van de CMN-Groep uit.

Los vervolgt: "Aan de wil ligt het niet, er vinden namelijk op korte termijn nieuwe gesprekken plaats om in de regio toch een pasar malam te organiseren. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden in de Sint-Maartenskerk, maar dan in een andere vorm."

De Indonesische Ricky Risolles zal op 18 en 25 november én 8 december naar Zaltbommel komen met zijn komische voorstelling 'Ya, dat is iets Indisch…'. Ook Wieteke van Dort zal haar opwachting maken met haar 'Late late Lien show'. De voorstelling is vooralsnog alleen in Zaltbommel te zien.