donderdag 11 oktober

Seniorenorkest
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Het Seniorenorkest Bommelerwaard bestaat tien jaar, dat wordt gevierd met een openbare repetitie in De Terp van Het Zonnelied.

Kaartje Sintintocht
18:30-20:30, Velddriel, Voorstraat 101a. Laatste kans om kaartjes te kopen voor de intocht van Sinterklaas op zondag 25 november in Velddriel. Kaartjes kosten 4,00 euro per stuk.

Geestelijke groeiavond
20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting (Nieuwe Tijningen). Spreker: Gerrit van Valen.
geestelijkegroeibommelerwaard.nl

Andermans Veren
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Er Mag Zovéel Niet', het vierde programma van Andermans Veren Live. Met werk van Ivo de Wijs tot Annie M.G. Schmidt, van Cornelis Vreeswijk tot Brigitte Kaandorp en van Maarten van Roozendaal tot Drs. P. Het muzikale ensemble bestaat uit Johan Hoogeboom, Bas Marée, Dorien Haan, Maria Noë en Matthias Valk. Entree: 18,50 euro.
www.de-poorterij.nl

vrijdag 12 oktober

Moeilijke voeten
10:00-12:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Verkoopochtend door Jonker Speciaal Schoeisel. Schoenen en pantoffels, voor dames en heren, in veel verschillende lengte- en wijdtematen. Toegang gratis, pinnen is mogelijk.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het zonnelied. Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie en thee. Elke vrijdag en maandag.

Voorstelling rond Doctor Zjivago
20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. De in Rusland geboren Irena Filippova en Flairck-oprichter Hans Visser beelden het leven uit van Boris Pasternak, de schrijver van Doctor Zjivago. Begeleid door historische foto's en filmfragmenten. Multimedia muziektheater over het tragische, maar ook romantische en meeslepende leven van Doctor Zjivago. Toegang: 12,50 euro. Reserveren is nodig en kan via:
www.stroomhuisneerijnen.nl

zaterdag 13 oktober

Open huis bakkerij Verba
9:00-15:00, Brakel, bakkerij Verba (Burg. Posweg 34). Open huis vanwege 25-jarig jubileum van bakker Christiaan van de Vegt. Gratis vervoer vanaf de winkels in Sleeuwijk en Rijswijk.

Verkoping diverse artikelen
9:30-14:00, Bruchem, Eben Haëzer. Dames comité PKN kerk houdt verkoping van diverse artikelen, o.a. boeken, bloemen, vogelvoer, enveloppen trekken, gebak, pannenkoeken, eigen gemaakte artikelen enz. koffie en thee staan klaar. Opbrengst voor de kerk en zending/missie

Brocante bij de Maas
10:00-17:00, Poederoijen, Maasdijk 84a. Brocantemarkt bij de oude Batterij. Voor de liefhebbers van vintage, antiek en brocante. Zo'n 20 deelnemers met de mooiste brocante uit binnen en buitenland. Een kopje koffie op het terras van Brasserie de Buurman en dan lekker struinen tussen al dat moois.

Bommelse Appeldag
10:00-16:00, Zaltbommel, Zelfplukboomgaard 't Straatje. Aftrap van de Bommelse Zelfplukdagen. Zie rechtsonderaan op deze pagina.
www.zelfplukboomgaard.nl

Riddertijd in kasteel Ammersoyen
11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen (Kasteellaan 1). Altijd al willen weten hoe het leven van een ridder er uitzag? In het eerste weekend van de herfstvakantie kun je het beleven in kasteel Ammersoyen tijdens het familie evenement Riddertijd.
www.glk.nl/ammersoyen

Shantykoor
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Shantykoor Muiterij Kantje Boord uit Dussen komt Ierse, Schotse, Engelse, Duitse en Nederlandse liedjes zingen. Driestemmig, met een lach en een traan.

Jubileum Ons Genoegen
19:30, Brakel, hervormde kerk. Jubileumconcert ter ere van het 90-jarig bestaan van mannenkoor Ons Genoegen uit Poederoijen. M.m.v. het Gelders Politie Mannenkoor uit Apeldoorn en jeugdkoor Kol Sjofar uit Leerbroek. Met muzikale begeleiding door orgel, dwarsfluit en bugel. Toegang gratis, collecte voor Stichting Hulp Vervolgde Christenen.

Jan Rotband
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. De nieuwe Jan Rotband met 'Het Beste' van de laatste albums en 'Het Beste' uit Jans rijke verleden. Dertig titels uit de ruim 700 Rotliedjes. Entree: 20,50 euro.
www.de-poorterij.nl

Tonproatersgala Alem
20:30, Alem, kantine voetbal. Zie bovenaan deze pagina.

zondag 14 oktober

Paddenstoelen wandeling
10:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen naar het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen om te kijken welke paddenstoelen er dit jaar weer te zien zijn. De boswachter vertelt onder andere over de rol van de paddenstoel in het ecosysteem. Deelname kost 5 euro, kinderen van 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Meer informatie bij Jan Taat: 06-83086024. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/activiteiten

Riddertijd in kasteel Ammersoyen
11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen (Kasteellaan 1). Zie ook zaterdag.

maandag 15 oktober

Groot Gymfestijn
10:00-12:00, Aalst, sporthal De Maaijenbogerd. Voor kinderen vanaf 2 jaar. Met springplein, airtrack, freerunparcours, touwen en ringen. Deelname kost 2 euro incl. drinken en een stuk fruit. Aanmelden: femkerooijens@hotmail.com
www.hamarithi.nl

Soos Het Zonnelied
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samen naar muziek luisteren, foto's van gebeurtenissen in de Bommelerwaard bekijken en koffie drinken.

dinsdag 16 oktober

Zingend geloven
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samenzijn in de kapel waarbij het geloof centraal staat.

Kinderrondleiding Ammersoyen
14:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Speciaal voor kinderen en hun grootouders. De kinderen mogen zich eerst verkleden tot jonkvrouw of ridder en gaan dan met de gids op pad. Na afloop knutselen of een spelletje spelen. Ook op 17, 18, 20, 21, 23, 24 en 25 oktober. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/ammersoyen

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'The Road to Mandalay'. Zie bovenaan deze pagina.

woensdag 17 oktober

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door evangelische gemeente.

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en computers.

Stoeren laarzenstruintocht
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Familiestruintocht. Samen met de gids van Staatsbosbeheer door de wilde natuur rondom Slot Loevestein. Met spelletjes en opdrachtjes. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassenen. Betalen aan de kassa van Slot Loevestein (ongeveer 10 minuten vanaf de parkeerplaats). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie staat op:
www.staatsbosbeheer.nl

Lezing Gerrit Verkuil
19:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Gerrit Verkuil geeft de lezing 'De kurk waar de Bommelerwaard op dreef'. Toegang: 2,50 euro.

donderdag 18 oktober

Alzheimer Café
19:--21:30, Ammerzoden, partycentrum De Weesboom. Thema: 'Dagbesteding en dagbehandeling'. Welke voorzieningen zijn er in de regio? Dat zijn verschillen en overeenkomsten voor dagbesteding en dagbehandeling'? Wat is wel en wat niet mogelijk? Gastsprekers: Jacomien de Bruijn, ouderadviseur Stichting Welzijn Bommelerwaard; Nicole Faber, manager dagbesteding/dagbehandeling Brabant Zorg en Dineke van Arkel, zorgmanager van De Vaste Burcht in Rossum. Toegang gratis.

Film in Stroomhuis
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. 'Woman in Gold'. Zie bovenaan deze pagina.

Geestelijke groeiavond
20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting (Nieuwe Tijningen). Spreker: Gerrit van Valen.
geestelijkegroeibommelerwaard.nl

zaterdag 20 oktober

Expositie 'Met Verve'
10:00-16:00, Zaltbommel, Havenkantoor De Golfbreker. Zeven leden van Schildersclub 'Met Verve' exposeren hun werk. Toegang gratis. Havendijk 2.

UiterwaardenCross
10:00, Zaltbommel, Uiterwaarden. KNWU wedstrijden voor dames en heren: nieuwelingen, junioren, beloften, amateurs, sportklasse en elite. Parcours van 2500 meter vol modder, zand, trappen, hoogteverschillen en een finish op de kasseien. CrossTent op Rotterdamse Bol. Clinics en laagdrempelige wedstrijden voor de jeugd en als afsluiter de spectaculaire OktoberfestCross voor mountainbikers.

Riddertoernooi
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met o.a. demonstraties boogschieten, wapen vaardigheidsproeven, de Ridderschool met 'Kiddy Battle' voor kinderen van 4 tot 10 jaar, Wapendemonstratie te paard en om 16:00 uur het Riddertoernooi met steekspel. Kijk voor toegangsprijzen en meer over het programma op:
www.slotloevestein.nl

Meezingmiddag
13:30, Ammerzoden, De Weesboom. Meezingmiddag met De Disselzangers, voor jong en oud. M.m.v. Gere Weg uit Kerkdriel en het Waardenburgs Visserskoor. Hoofdzakelijk Nederlandstalige liedjes. Toegang gratis.

zondag 21 oktober

Bollendag Hurns Kerkje
10:00-16:00, Hurwenen, Hurns Kerkje. Bloembollendag in samenwerking met Hein Meeuwissen, bloembollenspecialist uit Voorhout en tuinontwerper Carien van Boxtel. Groot aanbod van verwilderingsbollen. Om 11.00 en 14.00 uur verzorgt Carien een lezing over het nut van bloembollen en -knollen voor de biodiversiteit.

Riddertoernooi
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met o.a. demonstraties boogschieten, wapen vaardigheidsproeven, de Ridderschool met 'Kiddy Battle' voor kinderen van 4 tot 10 jaar, Wapendemonstratie te paard en om 16:00 uur het Riddertoernooi met steekspel. Kijk voor toegangsprijzen en meer over het programma op:
www.slotloevestein.nl

Praisedienst
18:30, Zuilichem, gereformeerde kerk (Zijlstraat 1). Ds. Inge Eckhardt-Groeneveld geeft uitleg over het thema 'God maakt vrij', waarbij de Leerdam Praise Band de praiseliederen zal begeleiden. Jong en oud mag komen luisteren en meezingen.

woensdag 24 oktober

Bezig in het bos
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op pad op landgoed Waardenburg en Neerijnen. Op zoek naar bladeren, bomen en paddenstoelen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Deelname kost 5 euro, kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/activiteiten

Struinen door het Munnikenland
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Struintocht voor iedereen vanaf vier jaar. Beschermende kleding en laarzen aanbevolen; de tocht gaat buiten de verharde paden. Aangelijnde honden die goed luisteren kunnen mee. Vertrek en betalen bij de kassa van Slot Loevestein, tien minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Prijs: 5,00 euro, kind t/m 12 jaar: 3,00 euro Leeftijd: vanaf 4 jaar Contact: boswachter Dianne Renders via d.renders@staatsbosbeheer.nl.

Repair Café
14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en computers.

Kulturhus Film: Matterhorn
14:30-16:00, Kerkdriel, De Leyenstein. De film 'Matterhorn' gaat over de 54-jarige weduwnaar Fred die Theo in huis neemt. Dat stuit op grote weerstand van de kerkgemeenschap. Entree inclusief koffie en een glaasje: 3,00 euro.

Kijk voor meer activiteiten in de Bommelerwaard op: www.hetkontakt.nl