Hooijkaas snelste bij M45 in Alblasserdam

alblasserdam/zuilichem • Egbert Hooijkaas was zaterdag als eerste over de streep bij de Molenloop in Alblasserdam in de categorie M45.

Hooijkaas finishte in 1.01.55. De overall winst ging naar Leendert van der Lugt (55.29), na een uitermate curieuze ontknoping. Daarmee zette Van der Lugt tevens een grote stap richting winst van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2018. Saskia Heijnen was de snelste vrouw van de dag in de Molenloop.

De zestien Engelse mijlen tegen het magnifieke decor van de molens van Kinderdijk werden zaterdag gelopen onder prachtige nazomeromstandigheden, hoewel de wind stevig waaide. Desalniettemin wonnen Leendert van der Lugt en Saskia Heijnen niet alleen de wedstijd, maar verbeterden ze ook het parcoursrecord van de Molenloop.
Bij de mannen werd zaterdag uitgekeken naar het vervolg van de tweestrijd tussen Van der Lugt en Cornelis Chatziioannou, die tot dusverre nauwelijks voor elkaar onderdeden. De Molenloop was de achtste wedstrijd uit de serie van negen.