Eerste punten voor Hedel

den bosch • Hedel heeft de eerste punten binnen. Met 2-3 won de ploeg van trainer Wilco van Houtum bij OSC'45. "Het zat er aan te komen. Het is ook een verdiende overwinning", aldus Van Houtum. Via Jelmer Toonen kwam Hedel op voorsprong en na een 1-1 ruststand bouwden Lukasz Junatowski en Bas van der Star de score uit naar 1-3. OSC'45 kwam vanaf de penaltystip nog terug nadat het eerder ook al een strafschop had gemist. Van Houtum: "Toen werd het nog wel even billen knijpen. Gezien de kansen hadden we eerder de zaak al definitief moeten beslissen."


Heerewaarden wacht nog op winst

wadenoijen • Heerewaarden wacht nog steeds op het eerste puntje. Maar er is sprake van een soort opgaande lijn want in tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden werd het tegen Wadenoijen een nipt verlies. "We kwamen zelfs na vier minuten voor. Ja, daar schrokken we zelf van", glimlachte Heerewaarden-trainer Eugène van Geenen. Helaas boog de thuisclub de stand om naar 2-1. "We konden in de eerste helft aardig meekomen. Maar na rust kwam de conditie weer mee spreken en konden we het niet meer recht breien", vervolgde Van Geenen. Bij Heerewaarden speelde Marien van Tussenbroek, die de ploeg tot vorig seizoen nog trainer, ook mee. "We hadden een paar spelers van het tweede erbij waaronder Van Tussenbroek, die het ook nog eens niet onverdienstelijk deed."


DSC heeft offday

geldermalsen • DSC (Kerkdriel) liep zondag tegen een zware nederlaag aan (6-2 verlies bij GVV). "Het was het totale falen van de hele ploeg", sprak DSC-trainer Roland Timmermans. "GVV deed het heel goed. Die ploeg benutte de kansen. Dat wij zes goals tegen krijgen mag gewoon niet gebeuren", vervolgde Timmermans, die Bas Vos voor rust en Damian van Herwijnen na rust tegen zag scoren. Zondag rekent Timmermans tegen Teisterbanders op betere tijden. "Dan moeten we maar revanche op onszelf nemen."


'In de benen' om vallen te voorkomen

bommelerwaard • Op verschillende locaties in Maasdriel en Zaltbommel zijn activiteiten, trainingen of cursussen om 55-plussers meer te laten bewegen. De Bommelerwaard doet ook dit jaar mee aan de jaarlijkse valpreventiemaand. Het thema dit jaar is 'Hup in de benen'. Bewegen vermindert botontkalking en daardoor de kans op een botbreuk, het draagt bij aan soepelheid en balans en verkleint de kans op vallen. Ook bevordert bewegen de werking van de hersenen en het geheugen en zorgt het ervoor dat mensen kunnen blijven meedoen aan de samenleving. Het advies van 'Gezond Bewegen' voor 55-plussers is om iedere dag een half uur te bewegen, op minimaal vijf dagen in de week, maar het liefst alle dagen van de week. In de Bommelerwaard kunnen senioren kiezen uit veel verschillende activiteiten, van wandelen tot tennissen, van fietsen tot badmintonnen. Ook zijn er gerichte trainingen om balans en evenwicht te verbeteren. De regionale valpreventiemaand is een initiatief van GGD Gelderland-Zuid en vele andere organisaties. Zij sluiten hiermee aan bij de landelijke valpreventieweek van VeiligheidNL. Kijk voor meer informatie op:

q www.bommelerwaardbeweegt.nl