Maartenskerk open om te gedenken

zaltbommel • De Sint Maartenskerk in Zaltbommel is op 1 november van 18:00-21:00 uur open voor mensen die een overledene willen gedenken.

'Dood ben ik pas als jij mij bent vergeten'. Zo zong Bram Vermeulen in het lied 'Testament'. In de dagen rond 1 november worden in de kerken de overledenen herdacht in allerlei vieringen met allerlei rituelen.

Protestantse gemeente Zaltbommel stelt daarnaast de Sint Maarten open voor iedereen die op zijn eigen stille wijze zijn eigen geliefde overledene(n) wil gedenken.

"Ieder die dat wil, kan een lichtje ontsteken en zolang dat wenselijk is in de kerk verblijven", licht dominee Trijnie Bouw de bedoeling van de openstelling uit. "Het is dus geen kerkdienst of mis, maar de kerk is vrij toegankelijk om op je eigen manier stil te staan bij het leven en de dood van die mens die er niet meer is, maar voor jou van zoveel betekenis is."

Er is gelegenheid tot gesprek voor wie daar behoefte aan heeft. De kerk is daarvoor donderdag 1 november open van 18:00-21:00 uur.


q pgzaltbommel.nl