Niet meer roken langs de lijn bij Nivo

zaltbommel • Voetbalclub Nivo Sparta in Zaltbommel is vanaf 1 januari rookvrij. Samen met de KNVB en de initiatiefnemers van de 'Rookvrije Generatie' zet de club de stap naar een rookvrij sportterrein. "Roken en sporten passen niet bij elkaar elkaar", aldus de voetbalcub. "Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee) roken schadelijk is voor de gezondheid." De vereniging vraagt rokers dan ook om voortaan buiten het terrein hun sigaretje op te steken. Binnen het terrein wordt één rookzone ingericht. "Dit zal een gedeelte zijn van het terras op de eerste verdieping, naast de kantine", meldt de club. Alle andere plekken op het sportterrein zoals de entree, de toegangspaden, langs de lijn en de tribune worden rookvrij. "We vinden het overigens vanzelfsprekend dat onze eigen trainers, leden en spelers, die gekleed zijn in een Nivo Sparta-tenue, zelf het goede voorbeeld geven en dus ook niet roken", aldus het bestuur.


Eerste plaats voor Rosanne van Kessel

gameren • Rosanne van Kessel van paardensportvereniging De Bommelerwaard heeft afgelopen weekend een eerste plaats behaald in een wedstrijd in Erichem, in de klasse M1. Samen met haar paard Gaudhy haalde ze een eerste plaats 185 punten en een tweede plaats met 180 punten.


KBC thuis tegen koploper Smashing

kerkdriel • De badmintonners van KBC1 speelden zondag tegen koploper Smashing. Op papier een zware tegenstander en dat bleek ook in de zaal zo te zijn. Zowel de heren- als damesdubbel werd een spannende 3 setter. Marjolijn en Cindy wisten het eerste punt binnen te halen, de jongens moesten hun hoofd buigen en verloren net hun partij. De single wedstrijden werden alle vier verloren door KBC, Brian en Lucas konden nog goed bij blijven in hun partij, maar beide met net 2 punten verschil trokken zij aan het kortste eind. Tot slot de mix partijen, Lucas en Marjolijn hadden weinig in te brengen in hun mix, Brian en Cindy waren daarentegen in 2 sets te sterk voor de tegenstanders. Uitslag 2-6. KBC U17 versloeg BC Lieshout met 8-0, KBC U11 speelde gelijk tegen BC Bavel: 4-4.


Rotac'82 verslaat Den Bosch met 9-1

rossum • Team 1 van tafeltennisvereniging Rotac'82 is bezig met een soeverein seizoen, met 4 speelronden gespeeld staan zij met 33 punten bovenaan in de poule. Afgelopen vrijdag speelde team 1 in de vaste opstelling met Marcel Wijgerse, Antoinette Lacet en Nelson Cheung tegen het 6e team van Never Despair uit Den Bosch. De Bossche spelers gaven hier en daar nog wel wat tegenstand, maar wisten geen vuist te maken tegen het eerste team uit Rossum. Antoinette en Nelson wonnen al hun enkelpartijen. Alleen Marcel gaf één partij af. Doordat ook de dubbelpartij in 3 sets op naam van het Rossumse team werd geschreven, werd de eindstand 9-1 voor Rossum. Team 3 speelde tegen het 6e team van Taverbo/Sabo uit Boxtel. Ton Gil, Henry Cheung en Ruud van Osch hadden een kluif aan het team uit Boxtel. Veel partijen werden pas beslist na de 4e of zelfs een 5e set. Uiteindelijk won Rotac'82 3 met 6-4.