• Het campagneteam is van 9:00 tot 14:30 uur op de locatie Buys Ballot met het lespakket 'Sleutel tot veilig verkeer'.
• Het campagneteam is van 9:00 tot 14:30 uur op de locatie Buys Ballot met het lespakket 'Sleutel tot veilig verkeer'. Foto: Team Rijden Zonder Invloed

Rijden zonder invloed

zaltbommel • Het campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' is vandaag (woensdag) op het Cambium College locatie Buys Ballot om leerlingen bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Ook op vrijdag 12 oktober van 11:45 tot 13:45 uur is het team op de school aanwezig. Dan wordt onder meer een debat gevoerd. Tijdens het bezoek laten leden van het team de leerlingen, toekomstige bestuurders, kennismaken met verkeersveiligheid. Ze bespreken de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.

Daarnaast kunnen leerlingen met behulp van een alcohol- of drugsbril zelf meemaken waarom het een slecht idee is om onder invloed achter het stuur te stappen. De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid, een organisatie van de provincies Overijssel en Gelderland. Meer informatie over de Rijden Zonder Invloed staat op:

q rijdenzonderinvloed.nl