donderdag 4 oktober

Kleding- en speelgoedbeurs
9:30-14:20, Zaltbommel, De Ontmoeting (Nieuwe Tijningen 3). Winterkinderkleding (vanaf maat 86) en speelgoed.

Kunstlezing Stroomhuis
14:00, Neerijnen, Stroomhuis. Tweede en laatste lezing over verschillende kunststijlen door Peter Schipper, voormalig conservator van o.a. het Streekmuseum en Flipje museum te Tiel. Bezoekers leren de specifieke kenmerken kennen van de stijlen vanaf de middeleeuwen tot onze tijd. Reserveren is nodig en kan via:
www.stroomhuisneerijnen.nl.

Klik & Tik Zaltbommel
15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Je bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Gratis inloopspreekuur.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:00, Kerkdriel, bibliotheek. Oefenen met de computer en internet, brieven schrijven en lezen, kranten lezen, appen en mailen, formulieren invullen. Deelnemers betalen een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Meer informatie en aanmelden bij het Koning Willem I College via 06-29462318. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk.

Kinderkleding en speelgoed
19:30-21:00, Kerkdriel, De Kreek. Tweedehands kinderkleding voor het najaar en speelgoed (2-12 jaar) voor kleine prijzen. 1/3e van de opbrengst is voor de Peuterspeelzalen in Kerkdriel en Velddriel.

vrijdag 5 oktober

TaalPlus
9:00-11:30, Ammerzoden/Kerkdriel, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Deelname kost 10,00 euro per maand incl. boek. Aanmelden: 06-44614237 of kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie en thee. Elke vrijdag en maanadag.

Javier Guzman
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Zie kader bovenaan de pagina.

zaterdag 6 oktober

Politiehond Bumper
??:00, Hedel, Gelre's End. Politiehond Bumper (Facebook pagina PolitiePRO247) is al landelijk bekend en nu verschijnt er ook nog een boek over hem, geschreven door Koen van Santvoord (zie pagina Achtergrond). Bumper en zijn begeleider/trainer Stephan komen uit de Bommelerwaard. Vandaar dat ze daar samen signeren Vanwege de te verwachten drukte is aanmelden vooraf wel noodzakelijk via www.boekerij.nl/bumper. Er volgt dan bericht met een tijdstip.

Bezoek de Boerderij
7:00-11:00, Hedel, Boerderij van Zeelst. Open ochtend ter ere van Dierendag. Kinderen kunnen deze ochtend van alles ontdekken zoals de koeien, de kalfjes, de stallen, het melken en de hooiberg. Na afloop is er een ontbijtje. Deelname is gratis. Aanmelden is wel vereist en kan via
www.mijnkaaskoe.nl

Spullen rommelmarkt
9:00-12:00, Bruchem, Middelstraat 2. Verkoop- en inzamelingsactie voor de jaarlijkse rommelmarkt van hervormde gemeente. Alles voor het interieur, kleding, boeken, glaswerk, fietsen, elektrische apparatuur enz. Geen grote wandmeubels en elektronische orgels. Ophaalservice: Jan: 06-41705445 of Gerard: 06-15695428.
www.rommelmarkt-bruchem.nl

A Mee Zing Event
9:30-17:00, Zaltbommel, Hotel Van der Valk. Zie kader bovenaan de pagina.

Stadswandeling
13:30-15:00, Zaltbommel, TRIP. Met de gids van het Gilde van Stadsgidsen wanden door de oude binnenstad. Langs o.a. Sint-Maartenskerk en Stadskasteel en de huizen waar Franz Liszt en Karl Marx op bezoek kwamen en waar de familie Philips en Fiep Westendorp hebben gewoond. Ook vertelt de gids over de gootspoken. Deelname kost 3,50 euro incl. koffie/thee in de HEMA. Aanmelden kan bij TRIP (Markt 10), via 0418-648774 of info@tripbommelerwaard.nl

Verzoekplaten
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samen naar plaatjes luisteren.

Oktoberfest in 't CAF
16:00, Bruchem, 't CAF. Speciale menukaart, houten tafels en bankjes. Bier in pullen en gezellige feestmuziek. Wie in lederhosen of dirndl komt, krijgt een gratis drankje. Om 21:00 uur barst de feestavond los (tot 2:00 uur).

Eerste fust bokbier
17:00, Zaltbommel, Stadsbrouwerij. Wethouder Kees Zondag slaat het eerste vat Kroniek Bok uit de eigen brouwerij aan.
www.zaltbommelse-stadsbrouwerij.nl

Najaarsconcert Fanfare Alem
19:30, Alem, dorpshuis De Drie Linden. Muziekvereniging Cathrieux uit 's-Hertogenbosch is te gast bij Fanfare Alem. Cathrieux is ontstaan uit voormalig harmonie Glorieux en harmonie Sint Cathrien. Sinds dit jaar zijn de verenigingen gefuseerd en zijn daarmee de eerste twee muziekverenigingen in Den Bosch die tot een fusie zijn gekomen. Cathrieux staat onder leiding van dirigent André Rave. Het repertoire is gevarieerd, lichte muziek met een serieus tintje.
Fanfare Alem, onder leiding van Joost van Wichen, bijt het spits af met een gevarieerd programma. De entree is gratis.

Vijf koren treden op
19:30, Varik, dorpshuis Toevershof. Op uitnodiging van de gemengde zangvereniging Zanglust uit Varik komt een aantal andere koren ook zingen tijdens dit herfstconcert. Het betreft de gemengde zangverenigingen Crescendo uit Opijnen en Kunst naar Kracht uit Oosterwijk, Dameskoor Meteren en zangvereniging UDI uit Kedichem. Iedereen wordt ontvangen met een gratis kopje koffie of thee. Collecte bij de uitgang.

zondag 7 oktober

Een dijk van een tocht
8:00, Ammerzoden, De Weesboom (Voorstraat 17). Wielertrimclub De Roode Leeuw uit Ammerzoden organiseert een prachtige toertocht in en om de Bommelerwaard. Men kan kiezen tussen drie afstanden. 65, 85 of 125 km. Inschrijven kan via:
www.wtcderoodeleeuw.nl.

Meditatieve viering
11:00, Zaltbommel, St. Martinuskerk (Oliestraat). Thema: 'Roepend in de woestijn'. Niemand hoort je. Je wordt geroepen.

Inlooptoernooi L'Ammerzo
13:00, Ammerzoden, L'Ammerzo. Maandelijks inlooptoernooi voor leden en niet-leden. Deelname kost 1,50 euro p.p.
www.l-ammerzo.nl

Lichtstadrevuetheater
14:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Zie kader bovenaan de pagina.

Bommels Jazz Combo
15:00-18:00, Zaltbommel, De Verdraagzaamheid. Tweede optreden van Bommels Jazz Combo. Toegang gratis.

Bommelse Bokroute
15:00, Zaltbommel, zeven locaties: De Verdraagzaamheid, café De Spin, 't Stadscafé, café-biljart De Bosschepoort, brasserie De Poorterij, biljartcafé De Oude Bieb en de Zaltbommelse Stadsbrouwerij. Stempelkaarten zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende horecalocaties en kosten 25,00 euro. Omdat het aanbod bokbiertjes voor de fijnproevers misschien te veel is om op deze zondag te nuttigen, is de kaart de gehele maand oktober geldig (mits bokbier voorradig).

Wereldse Klanken
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Italiaanse singer-songwriter en gitarist Roberto Galanto heeft een veelzijdig repertoire. Zie elders op deze pagina.

Blue Moon Trio
16:00, Zaltbommel, Stadsbrouwerij Orion. Zanger Guy Pisters, Huub Goosen (rhythm/lead guitar) en Deon Buck (double bass/backing vocals) spelen het Elvis repertoire en muziek van grootheden als Buddy Holly, Johnny Cash en Carl Perkins. Toegang gratis.

maandag 8 oktober

Grote kledingmarkt
8:30-19:00, Nederhemert, Ormelingstraat 36. Grote tweedehands kledingmarkt voor het goede doel. Ook nieuwe kleding, grote en kleine maten, hoeden en textiel. De opbrengst is voor Woord en Daad, kerk en school. Meer informatie bij Dicky van Boggelen: 06-16686264.

Dresscode bij solliciteren
13:00-15:00, Zaltbommel, brede school De Waluwe. Bijeenkomst van Netwerkgroep GrowZ van Stichting Kompas. Gastspreker Hanneke Jansen van Style-Identity geeft advies en houdt een presentatie over Dresscode en sollicitatiekleding bij bedrijven. Meer informatie en aanmelden bij Erica Eykema: 06-21958250 of ericaeykema@hotmail.com

dinsdag 9 oktober

Grote kledingmarkt
8:30-11:00, Nederhemert, Ormelingstraat 36. Grote tweedehands kledingmarkt voor het goede doel. Ook nieuwe kleding, grote en kleine maten, hoeden en textiel. De opbrengst is voor Woord en Daad, kerk en school. Meer informatie bij Dicky van Boggelen: 06-16686264.

Wiellandermuzikanten
20:00, Hedel, Gelre's End. Concert van de Wiellandermuzikanten. Entree: 2 euro.

Lezing over bijenoase
20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Michael Witjes van Stichting Landschapsbeheer Gelderland geeft lezing over hoogstamfruitbomen en voedsel voor de bijen. Over hoe je wilde bijen het hele vliegseizoen voedsel kunt bieden in de vorm van bloeiende bomen, struiken en bloemenranden. Entree: 5 euro.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Tiere', film van Greg Zglinski. Nick en Anna staan op het punt om voor een tijd naar Zwitserland te gaan. Hij is kok en wil er recepten verzamelen, zij is schrijfster en wil aan een roman beginnen. Voor Anna is het ook een goede gelegenheid om hun huwelijk een nieuwe kans te geven, ze verdenkt Nick van vreemdgaan. Zglinski speelt net als scenarist Jorg Kalt voortdurend met je idee van logica. Al snel slaat de twijfel toe en word je meegenomen in het desoriënterende mysterie, waarbij het aankomt op de eigen fantasie om uit te vogelen hoe alles in elkaar steekt.

woensdag 10 oktober

Open Morgen
10:00, Zaltbommel, Pand 9. Georganiseerd door evangelische gemeente. Elke woensdagmorgen is iedereen welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor.

Open eettafel
11:30, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Georganiseerd door Senioren Comité Welzijn Ouderen Nederhemert. Voor 50-plussers. Deelname kost 8 euro incl. drankje. Aanmelden kan bij Anneke Bouman: 06-12488802.

Repair café
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kapotte spullen laten repareren met hulp van vrijwilligers. Kleine elektra, kleding, speelgoed, fiets, meubeltjes, computers.

donderdag 11 oktober

Seniorenorkest
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Het Seniorenorkest Bommelerwaard bestaat tien jaar, dat wordt gevierd met een openbare repetitie in De Terp van Het Zonnelied.

Kaartje Sintintocht
18:30-20:30, Velddriel, Voorstraat 101a. Laatste kans om kaartjes te kopen voor de intocht van Sinterklaas op zondag 25 november in Velddriel. Kaartjes kosten 4,00 euro per stuk.

Geestelijke groeiavond
20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting (Nieuwe Tijningen). Spreker: Gerrit van Valen.
geestelijkegroeibommelerwaard.nl

vrijdag 12 oktober

Voorstelling rond Doctor Zjivago
20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. De in Rusland geboren Irena Filippova en Flairck-oprichter Hans Visser beelden het leven uit van Boris Pasternak, de schrijver van Doctor Zjivago. Begeleid door historische foto's en filmfragmenten. Multimedia muziektheater over het tragische, maar ook romantische en meeslepende leven van Doctor Zjivago. Toegang: 12,50 euro. Reserveren is nodig en kan via:
www.stroomhuisneerijnen.nl

zaterdag 13 oktober

Brocante bij de Maas
10:00-17:00, Poederoijen, Maasdijk 84a. Brocantemarkt bij de oude Batterij.

Kijk voor meer activiteiten op www.hetkontakt.nl