• Films en creatieve activiteiten voor kinderen.
• Films en creatieve activiteiten voor kinderen. Foto: aangeleverd

Herfstvakantie in De Poorterij

zaltbommel • Kinderen kunnen zich in de herfstvakantie, van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober prima vermaken in De Poorterij.

De week begint op dinsdag om 14:30 uur met een creatieve middag onder de professionele begeleiding van Cathalijne van Gent van Tekenschool Bommelerwaard. De kinderen maken een mooie en creatief keukenschort. Deelname kost 14 euro.

Woensdag 17 oktober om 14:30 uur staat de kinderfilm Ferdinand op het programma. De film speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest, wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. De entree is 5 euro.

Workshop Pizzalolly's

Samen met de kok van Brasserie De Poorterij gaan de kinderen op donderdag 18 oktober vanaf 13:00 uur in de échte restaurantkeuken aan de slag. Tijdens deze leuke, smakelijke én leerzame middag maken ze twee Pizzalolly's. Deelname kost 14 euro.

Pieter Konijn

De week wordt afgesloten op vrijdagmiddag 19 oktober in de grote zaal. Om 14:30 uur start daar de kinderfilm Pieter Konijn, de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De strijd tussen de avontuurlijke Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoed juist een hekel heeft aan het 'ongedierte' dat zijn tuin probeert te verwoesten. De entree is 5 euro.