• Denny van Geffen heeft de ambitie om op het hoogste niveau te trainen.
• Denny van Geffen heeft de ambitie om op het hoogste niveau te trainen. Foto: Lya Cattel

GVV'63-trainer hoopt dat ervaren spelers dit seizoen opstaan

'Die jongens moeten streven naar meer'

gameren • 'Kolkman ook maar doen? En, hij is er weer bij zaterdag, M. Libbers." Op zijn gemakje zit Denny van Geffen op deze donderdagavond met Arnold Kooijman, de trainer van het tweede elftal, het selectieformulier voor de wedstrijd tegen Vuren in te vullen. "Het is vandaag al een stuk makkelijker dan vorige week tegen Everstein. Toen misten we er echt een hoop."

Dat had een 3-0 nederlaag in de seizoensopener tot gevolg, maar wanhopen doet de 39-jarige hoofdtrainer allerminst: "We willen gewoon op een andere manier voetballen dan men hier gewend is; meer voetballend de oplossing zoeken. We moeten trouwens ook wel, want we missen een balvaste, boomlange spits. Het is dun geworden voorin, daar zijn er vier weggevallen", refereert Van Geffen aan de vertrokken Karim Kaaouass en Daniel Gonçalves, de beperkte inzetbaarheid van Mathijs Libbers en natuurlijk het stoppen van gelegenheidsspits Lennart van de Werken, die afgelopen zomer na 21 seizoenen in het eerste elftal te hebben gespeeld, afscheid nam. Een aderlating voor GVV'63, want als aanvoerder was Van de Werken een belangrijke leider in het veld. En dus dringt de vraag zich op wie die rol moet gaan overnemen bij een ploeg die niet gehinderd wordt door enige stabiliteit. Van Geffen heeft een aantal namen in gedachten: "Stefan Blom, Bjorn van Bruchem, Nick Ekelmans, Dennis de Bruin, Maikel van Tuyl; dat zijn de spelers die op moeten gaan staan, die moeten streven naar meer. Ik weet vanuit mijn Nivo Sparta-tijd (Van Geffen was daar eerder trainer van het tweede elftal, red.) wat een aantal van hen kunnen. Een jongen als Bjorn kan ons bijvoorbeeld echt verder gaan helpen, maar dan moet hij ook zelf beseffen dat hij de jonge jongens wat meer bij de hand moet gaan nemen. En over de hele linie móét het stabieler. Hier in Gameren kunnen ze de ene week de sterren van de hemel spelen en de week erop volkomen door het ijs heen zakken." De ervaren vaste kern van de afgelopen seizoenen wordt aangevuld met jong talent uit de eigen jeugd. Van Geffen is zeer gecharmeerd van de 18-jarige Daniël Bouma, die volgens hem op termijn 'een stap' kan gaan maken: "Dat is een ontzettend groot talent, een atleet. Als hij fit blijft maakt-ie tegen de twintig goals. Hij kan over een paar jaar een klasse of twee hogerop."

De ambitie spat eraf bij Van Geffen, die eerder op indrukwekkende wijze kampioen werd met competitiegenoot Haaften en daarnaast lange dienstverbanden kende bij Nivo Sparta en natuurlijk jeugdliefde Kerkwijk. Het was daarom des te opvallender dat hij vorig seizoen besloot om zijn tweejarig contract bij Peursum al na één seizoen in te leveren. Daarover is destijds al veel gezegd en geschreven, maar desgevraagd licht Van Geffen zijn keuze nog één keer toe: "Er veranderde het een en ander qua werksituatie en met de reistijd werd het daardoor heel lastig. Dan was ik om kwart over zes thuis. Moest ik gauw eten, douchen en weer weg. Ik kwam in tijdsnood. En ik had gehoopt dat het organisatorisch zo was gelopen als ik had verwacht. Dan had ik er misschien wel anders ingestaan. Niet dat ik er spijt van heb, helemaal niet. Wij hebben hier afspraken gemaakt en die zijn allemaal netjes uitgevoerd. En voor mij is het maar drie minuutjes rijden, dus dat is ook ideaal." Dat GVV'63 niet de laatste club zal zijn van Van Geffen, is wel duidelijk. Hij streeft naar het hoogste en wil binnen drie jaar zijn TC 1-diploma halen, wat recht geeft op het trainerschap op alle amateurniveaus.

Het voetbal smaakt voor de trainer uit Kerkwijk nog altijd naar meer: "Ik doe het nu vanaf mijn 28e en als ik op mijn 43e mijn TC 1 heb, wil ik nog ruim tien jaar op hoog niveau trainen. Maar als ik merk dat ik het vuur niet meer heb, stop ik. Ik zie mezelf ook niet als een trainer die op m'n 65e met twee graden boven nul nog op het veld staat. Daar is niks mis mee, maar ik heb niet de illusie dat ik een Dick Advocaat'je word."

Martin van Hemert