BrabantZorg viert tienjarig bestaan

regio • Gedurende drie weken staan de 35 locaties van BrabantZorg samen met cliënten, medewerkers en vrijwilligers uitgebreid stil bij het tienjarig jubileum van de zorgorganisatie. Op elke locatie worden festiviteiten georganiseerd.

In tien jaar tijd is er veel veranderd in de zorg. Adrie van Osch, bestuurder van het eerste uur: "Was het vroeger zo dat artsen en verzorgenden bepaalden wat goed was voor de cliënt; nu houdt de cliënt zoveel mogelijk zelf de regie. Ouderen moeten en willen steeds langer thuis blijven wonen én ze willen vasthouden aan hun eigen levensstijl."

BrabantZorg ontstond uit een fusie tussen Welstaete Zorg- en Verpleegcentra en Zorg voor Ouderen Maasland (ZVOM). In de Bommelerwaard vallen De Lindeboom en Het Zonnelied in Ammerzoden, De Leyenstein in Kerkdriel en De Wielewaal in Zaltbommel onder BrabantZorg.

In totaal werken er inmiddels 5500 betaalde krachten en 4000 vrijwilligers bij de organisatie. BrabantZorg biedt persoonlijke verzorging, verpleging, revalidatie, behandeling én (huishoudelijke) thuiszorg.

Tussen 22 september en 14 oktober wordt voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers 10 jaar BrabantZorg gevierd op alle locaties, met als thema 'elke dag zo fijn mogelijk'. Iedere locatie geeft een eigen invulling aan de festiviteiten.