Gerda

Laatst vroeg een Nederlandse gemeente waar ik regelmatig voor werk of ik een nieuwe workshop wilde ontwikkelen. Tuurlijk. De doelgroep boeide me: ZZP'ers die hun brood proberen te verdienen als kunstenaar of artiest. "Deze mensen hebben van alles in huis maar het lukt een aantal niet om een redelijk inkomen te vergaren." Begeesterd ging ik aan het werk. Ik sprak van enthousiasme, ik liet ze zien dat vasthoudendheid, mits goed ingezet, werkt. Dat acquisitie van levensbelang is en dat het kunstenaarschap niet altijd een romantisch beeld oplevert. Ze discussieerden op leven en dood. Het werd een avond waarin ik veel eigen ervaringen kon delen: van schoolmeester naar koopman/artiest.
Het werk van kunstenares Elfring heeft me altijd aangesproken en het feit dat ze nooit onder stoelen of banken stak dat ze er haar brood mee moest verdienen ook. Met genoegen liep ik, als ik mijn zus bezocht, altijd even langs haar winkeltje in Wijk bij Duurstede en met nog meer genoegen laat ik mijn kleinkinderen haar werk zien nu ze in Zaltbommel neergestreken is. "Welke toren is dat?" "De onze!" Haar tekening hangt bij ons op een markante plek. Ik voel me er thuis bij. We kregen destijds zelfs korting. Geen idee waarom, was ook helemaal niet nodig maar ik vond het leuk. Hartelijk welkom en veel succes!

Johan Cahuzak


Melse voorlopig alleen verder

zaltbommel • Jaco Melse geeft zijn raadszetel niet zomaar op nu het CDA afgelopen zomer het vertrouwen in hem opzegde. Er lopen nog gesprekken tussen raadslid en partij, maar zolang de uitkomst daarvan niet duidelijk is gaat Melse verder als 'Groep Melse', verklaarde hij donderdag tijdens de raadsvergadering. Alle scenario's staan wat Melse betreft nog open: terugkeren in de CDA-fractie, de zetel aan een andere christen-democraat laten of op eigen kracht verder. Voorlopig wordt het dus dat laatste en gaat CDA Zaltbommel verder met twee in plaats van drie raadszetels. De raad heeft er daardoor een negende fractie bij.
In dezelfde vergadering werd Nadine Koster beëdigd als nieuw raadslid. Zij komt in de plaats van Simon Buwalda, die voor het CDA wethouder is geworden in Culemborg.


Hardrijders op Gisbert Schairtweg

zaltbommel • Op de Gisbert Schairtweg in Zaltbommel wordt veel te hard gereden. Dat stelt de ChristenUnie in schriftelijke vragen aan het college. De partij maakt zich zorgen over de gezinnen met jonge kinderen die er wonen en de scholieren die er fietsen, zeker nu er ook gebouwd wordt. Naast de Franciscusschool, waar voorheen De Aak stond, verrijzen nieuwe woningen.