Kerkwijk haalt uit naar debuterend RKVSC

velddriel • De eerste wedstrijd in het zaterdagvoetbal is voor RKVSC uitgelopen op een deceptie. Kerkwijk won met maar liefst 1-5 op sportpark de Peperd. De bezoekers hadden al binnen tien minuten een 0-2 voorsprong te pakken, na doelpunten van Jorel Helderman en Michel van den Hanenberg. Op slag van rust zorgde diezelfde Van den Hanenberg voor de 0-3 en rond diezelfde fase ontving Antwan van Rijn zijn tweede gele kaart. Met tien tegen elf was het na rust een ongelijke strijd en Kerkwijk kwam via Jur van Haaften en Nick van Eck nog tot scoren. Tussendoor had Kobus van den Heuvel namens de ploeg uit Velddriel nog wat teruggedaan, maar dat mocht allerminst baten, zag ook RKVSC-trainer Robert Hooijmans: "We hadden het graag anders gezien, maar uiteindelijk hebben we dik verdiend met 1-5 verloren. Je komt binnen tien minuten al met 0-2 achter en dan loop je achter de feiten aan. We misten wel nog drie vaste basisspelers. Twee daarvan zijn volgende week terug, dus ik ga met vertrouwen naar Noordeloos."