Oproep kunstprojecten

bommelerwaard • Projectruimte PUBLIEK (PP) is op zoek naar kunstenaars die bezig zijn met een kunstproject of de voorbereiding van een pitch of subsidieaanvraag en die zich daarbij willen laten inspireren en/of spiegelen door collega-kunstenaars. Wil je dat PP daarvoor een bijeenkomst organiseert, meld je dan aan via e-mailadres: projectruimtepubliek@gmail.com.


Soep tegen eenzaamheid

zaltbommel • In de Week tegen Eenzaamheid organiseert Stichting Welzijn Bommelerwaard een mantelzorgwandeling. Ook brengt de stichting graag het soepproject van het Buurtteam onder de aandacht.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid (27 september tot en met 6 oktober) wordt aandacht gevraagd voor dit probleem onder het motto: 'Kom erbij!' Op zaterdag 29 september kan iedereen in Pand 9 gezamenlijk soep komen eten. Dit soepproject is twee jaar geleden gestart door het Buurtteam van Buurtzorg met hulp van vrijwilligers. Onlangs is hierbij ondersteuning gekomen van de PKN-kerk in Zaltbommel. Iedere laatste zaterdag van de maand kan iedereen tussen 12:00 en 14:00 uur aanschuiven. Een kom soep kost maar 1,00 euro. Er is altijd keuze uit twee soorten eigengemaakte soep waarvan één zonder vlees. Aanmelden is niet nodig.
Op woensdag 3 oktober organiseert Welzijn Bommelerwaard een mantelzorgwandeling. Ervaring leert dat mantelzorgers soms te weinig tijd nemen om te ontspannen en anderen te ontmoeten. Maar even ontspannen, bewegen en andere mantelzorgers ontmoeten is wel belangrijk. Er wordt om 14:00 uur verzameld in De Poorterij. Na de wandeling van ongeveer drie kilometer staat er koffie met iets lekkers klaar. Mantelzorgers kunnen zich opgeven voor 30 september via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl of op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur bellen met Stichting Welzijn Bommelerwaard (0418-634231) en vragen naar Mariella van Heck of Jacomien de Bruin.