Bedankje voor mantelzorgers

bommelerwaard • Inwoners van Zaltbommel en Maasdriel kunnen ook dit jaar het mantelzorgcompliment van 100 euro aanvragen voor een familielid of bekende die voor hen heeft gezorgd.

Het bedankje is bedoeld voor mantelzorgers die in 2017 minimaal drie maanden achter elkaar minstens acht uur per week een familielid, partner, vriend of kennis hebben verzorgd zonder daarvoor betaald te worden. Degene die de mantelzorg ontving, kan het compliment aanvragen. In Zaltbommel kan dat van 1 oktober tot en met 11 november, in Maasdriel tot en met 30 november.

Per inwoner kan één mantelzorger worden bedankt. In Maasdriel zijn er vorig jaar 342 complimenten van 100 euro uitgedeeld.

Wethouder Adrie Bragt (Zaltbommel): "Dit mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor hun goede zorgen. De belastende rol van die liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Daarom verdienen de mantelzorgers niet alleen onze aandacht, maar ook onze waardering."

Aanvragen kunnen vanaf 1 oktober worden ingediend via het formulier op de website van de gemeenten, of op papier via het Wmo-loket. Gemeenten zijn verplicht de waardering van mantelzorgers vorm te geven. Zij krijgen hiervoor budget van het Rijk. Gemeenten mogen dit budget naar eigen inzicht inzetten voor mantelzorgers.