• Burendag 2017 in de Ontmoetingstuin in Ammerzoden.
• Burendag 2017 in de Ontmoetingstuin in Ammerzoden. Foto: aangeleverd

Bommelerwaard viert Burendag

regio • Dit weekend staan tal van activiteiten op stapel in het kader van Burendag.

In de TorenTuin kunnen liefhebbers zaterdagochtend bollen planten. Even verderop in het Stadskasteel zijn alle kinderen uit de buurt 's middags welkom om de buurkinderen te bestuderen die Fiep Westendorp heeft getekend. Ze maken ook samen een groepsportret. Als afsluiting is er koffie en thee voor alle buurtbewoners bij het museumcafé. Juliana's Hofje in De Vergt viert Burendag met alle tuinders, vrijwilligers en natuurlijk buurtgenoten met een diner van het Bommels Bakhuys. Wie aanschuift moet zich wel vooraf even melden en zelf bord, bestek en een glas meebrengen.

De Grote Aak hoopt deze dag behalve buurtgenoten ook nieuwe vrijwilligers voor het Eetpunt te verwelkomen.

In de Ontmoetingstuin in Ammerzoden blijft het niet bij koffieleuten maar wordt samen met buurtsportcoach Jerry Lenoir een actief programma aangeboden.

Ook het dorp Nieuwaal pakt flink uit. Een speurtocht voor kinderen en volwassenen wordt gecombineerd met een wedstrijdje zwerfvuil inzamelen. Rond 15:00 uur is er een wedstrijd wie de sterkste man of vrouw van Nieuwaal gaat worden; met onder meer 'vrachtwagen trekken'. Natuurlijk is er ook voor de kinderen van alles te doen.

De barbecue op zondag van de moskee, de Raad van Kerken, Vluchtelingenwerk en stichting Kompas is al een echte traditie aan het worden. Iedereen kan aanschuiven op de parkeerplaats bij PKN-kerk Het Anker.

Kijk voor de tijden en locaties in de agenda op deze pagina.