Afbeelding
Foto:

Sjors-activiteiten enorm populair

bommelerwaard • Binnen twee weken hebben al meer dan duizend kinderen uit Zaltbommel en Maasdriel zich ingeschreven voor een activiteit van Sjors Sportief of Sjors Creatief. Het sport- en cultuurstimuleringsproject brak voor het vierde jaar op rij het inschrijfrecord. Vanaf de kick-off op 24 augustus stond de teller in Zaltbommel al op ruim vijfhonderd inschrijvingen na één dag en in Maasdriel schreven al ruim driehonderd kinderen zich in.
Inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk.

Vooral de colorrun, struinen, veldrijden, karate, lasergamen, turnen en boksen hadden binnen enkele minuten veel inschrijvingen. Aan de creatieve kant waren boltaartjes versieren, muziek maken, mozaïeken, en tekenen & schilderen populair.
Kinderen krijgen het advies om de website goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met het succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo organiseren de verenigingen voor kinderen die op de wachtlijst een extra activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten zoals techniek, tennis, zingen en freerunnen.

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten. Ze hoeven niet direct lid te worden. De gemeenten bundelden samen met hun sportverenigingen/cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten.
Het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje. Hierin staan meer dan vijftig verschillende activiteiten. Alle kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 van de basisscholen in beide gemeentes ontvingen een exemplaar. Het boekje is ook op de website in te zien.
De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel vinden het belangrijk om kinderen te verbinden aan sport en cultuur. Daarvoor zetten ze onder andere Sjors Sportief & Sjors Creatief in. Meer informatie: spelen@welzijnbommelerwaard.nl

q www.sjorssportief.nl