Controle gaat vooraf aan doorstart camping

kerkdriel • Overheidsinstanties kamden maandag de camping Maaszicht in Kerkdriel uit. De gemeente wil weten wie er wonen en wat zij er doen, ter voorbereiding op de verkoop van de watersportcamping.

In ruim zeven uur zijn zestig standplaatsen bezocht door de medewerkers van de gemeente Maasdriel, de politie, de Belastingdienst en de brandweer. Iedereen die de camping wilde verlaten, moest eerst een geldig identiteitsbewijs en eventueel kentekenregistratie laten zien.

Belangrijkste doel van de actie was het in kaart brengen van illegale permanente bewoning en huisvesting van arbeidsmigranten op de camping. Verder is er door de brandweer gekeken naar de brandveiligheid. "Er zijn mensen die hier al tien, vijftien jaar wonen. Dat is altijd gedoogd, maar met de aanstaande verkoop van de camping stoppen we daarmee", maakt burgemeester Henny van Kooten duidelijk. Het is de bedoeling dat de watersportcamping weer een recreatieve functie krijgt. Totdat de verkoop definitief rond is, wil Van Kooten er verder niets over zeggen.

De controle was ook bedoeld om eventuele misstanden en zorgvragen boven tafel te krijgen. "Eén caravan werd verhuurd aan een moeder met twee kleine kinderen, met de stopcontacten open en bloot op kruiphoogte. Ook zijn er arbeidsmigranten die hoge huren betalen voor een plek op de camping", aldus de burgemeester.

Opsporen van criminaliteit was bij de interventie van maandag niet het hoofddoel. Toch heeft de Belastingdienst tien auto's in beslag genomen van mensen die een belastingschuld hebben, waarvan zeven direct zijn afgevoerd. De controle aan de ingang leidde tot het direct betalen van openstaande boetes voor een bedrag van 10.000 euro.

Er werd een gestolen autoambulance teruggevonden ter waarde van 70.000 euro en ook een gestolen aanhanger met materialen voor hennepkweek. Ook in een loods op de camping waren aanwijzingen voor een hennepkwekerij te vinden.


Janneke Boogaard