Subsidie voor meidoorn of hazelaar

zaltbommel • Mensen die in het buitengebied van de gemeente Zaltbommel wonen, kunnen subsidie krijgen voor streekeigen beplanting.

In Brakel en Poederoijen hebben Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Dorpsraad Poederoijen en de gemeente al zestien beplantingsplannen met inwoners van het buitengebied opgesteld. Er kunnen daar nog vijf deelnemers meedoen aan het project. Adviseur Saskia Bemer van SLG komt dan langs voor een gratis (erf)beplantingsplan. Voor de planten betalen de inwoners een sterk gereduceerd tarief. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober. Op zaterdag 24 november wordt de beplanting uitgedeeld.

Inwoners van andere delen van de gemeente kunnen ook hun interesse kenbaar maken. Stichting Landschapsbeheer Gelderland overlegt dan met de gemeente.

Het gaat bijvoorbeeld om streekeigen fruitrassen, een geriefhoutbosje of een haag met soorten zoals meidoorn, hazelaar en Gelderse roos. Veel dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen als nestgelegenheid, schuilplaats of voedselvoorziening.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland via 026-3537444 of zich inschrijven via het aanmeldformulier op de website:

q www.landschapsbeheergelderland.nl