Roda Boys stunt tegen streekgenoot

aalst • Het was zaterdagmiddag in Aalst niet te zien dat GRC 14 een klasse hoger acteert dan de thuisploeg. Het leek eerder andersom, wat een 4-1 bekerzege voor Roda Boys tot gevolg had.

GRC 14 begon uitermate slap aan het bekerduel op sportpark De Maaskant. Vooral Jordy de Wit was op de rechterflank een constante dreiging voor de wanhopige defensie van de fusieclub. Hij kon geen enkel moment in toom worden gehouden en zorgde binnen tien minuten al voor de openingstreffer. De onvermijdelijke 2-0 viel uiteindelijk vlak voor rust via het hoofd van Mike Scholten. Ook in de tweede helft bleef Roda Boys de bovenliggende partij. Het verzuimde een aantal kansen af te maken, waarvan Nick Linnenbank's misser voor leeg doel het meest treffende voorbeeld was, maar kwam alsnog tweemaal tot scoren. Na 64 minuten zorgde Jordi de Wit op aangeven van Nils Loef voor de 3-0 en 12 minuten voor tijd maakte Linnenbank zijn gemiste kans van eerder alsnog goed. Door de zege is Roda Boys al door in het toernooi om de districtsbeker.