Roparunners bij Ponymarkt Brakel

brakel • Op zaterdag 29 september vindt in Brakel de jaarlijkse ponymarkt plaats en tijdens dit evenement zullen de Brandwijk Bommelerwaard Runners aanwezig zijn met een eigen kraam op de braderie. Zij hebben als doel aandacht vragen en geld inzamelen voor de Stichting Roparun, voor structurele hulp aan mensen met kanker. Teunis Klop, die zelf te maken heeft met deze ziekte, heeft het initiatief genomen om samen met de Roparunners op deze wijze in zijn dorp aandacht te vragen voor dit goede doel. Raadpleeg voor meer info:

q www.bommelerwaard-runners.nl


Rotac'82 start voortvarend

rossum • Het eerste team van tafeltennisvereniging Rotac'82 is de competitie met een 8-2 overwinning begonnen. In eigen huis nam het team bestaande uit Marcel Wijgerse, Antoinette Lacet en Nelson Cheung het op tegen PJS 1 uit Vught. Lacet wist al haar enkel partijen in 3 of 4 sets op haar naam te schrijven, Wijgerse en Cheung voegden daar ieder twee punten aan toe. Doordat ook de dubbelpartij in Rossumse handen bleef werd de avond afgesloten met de eclatante 8-2 winst.


Uitslagen PSV De Bommelerwaard

gameren • Leden van paardensportvereniging De Bommelerwaard uit Gameren kwamen afgelopen weekend op diverse locaties in actie. Celine Beukhof reed afgelopen zaterdag in de klasse M2 Pony's in Neerijnen met haar paard Eviette S. Ze behaalde 193 punten en een eerste plaats met 197,5 punten. Ook Kerstel Nijland reed in Neerijnen. Met haar paard Inspirada Loren won ze in de klasse M1 Paarden tweemaal met 207 en 207,5 punten. India van Steenbergen reed zaterdag in Ridderkerk in de klasse Z2. Ze won hier twee proeven met 216 en 214 punten met maar paard Fado.


Nivo Sparta-oprichter overleden

zaltbommel • Loek van Gameren, oprichter, oud-voorzitter en erevoorzitter van Nivo Sparta, is zaterdagmorgen op 84-jarige leeftijd overleden. Een dag eerder vierde hij zijn verjaardag nog in het bijzijn van zijn naaste familie. Van Gameren was tot enkele weken geleden, toen zich een ernstige ziekte openbaarde, nog zeer actief voor Nivo Sparta. 'N.I.V.O.-Sparta is Loek oneindig veel dank verschuldigd voor zijn rol binnen de club. Gelukkig heeft hij de verhuizing naar het nieuwe sportpark nog mee kunnen maken en kunnen ervaren dat de club, naar zijn gedachtengang, de ontwikkeling meemaakt zoals hij dat in 1953 heeft voorzien', meldt het bestuur op de clubwebsite. 'We zullen hem vreselijk gaan missen, maar zijn er trots op en dankbaar voor om hem gekend te hebben en dat hij zo lang in ons midden geweest is'.


BBC Ardito viert 40-jarig bestaan

zaltbommel • Basketballclub Ardito is al veertig jaar een begrip in de Bommelerwaard. Aanstaand weekend wordt dat met alle leden groot gevierd. De club gaat namelijk een nieuwe koers varen. Daarbij hoort ook een nieuwe naam. Deze wordt tijdens de viering onthuld. Ook keert men na jaren in witte tenue's gespeeld te hebben weer terug naar het ouderwetse Ardito-blauwe tenue.