Eerste editie Dag van Gameren

gameren • De dorpsraad van Gameren organiseert op zaterdag 22 september voor het eerst de Dag van Gameren. Het is een uitvloeisel van Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland. Ruim een jaar geleden deed Gameren mee aan het programma. Deze dag is zeer succesvol geweest en is een dag geweest van ontmoeting en gezellig samen zijn. De dorpsraad wil hier graag een vervolg aan geven en de droom is om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Tijdens de dag van Gameren zal er in de Gratenbogerd een foodplein zijn waar Gamerse bedrijven een hapje en een drankje aanbieden. Ook is er een gevarieerd programma met optredens van diverse Gamerse verenigingen en een historische wandel- en fietstocht door het dorp. Tijdens de dag zal ook de plaquette van de steenfabriek onthuld worden, het doel waar de bijdrage van het programma Zomer in Gelderland naar toe is gegaan.
Ook mensen die niet in Gameren wonen zijn van harte welkom van 11:00-17:00 uur in de Gratenbogerd. De fiets-/wandelroute kan daar tussen 11:00 en 16:00 uur opgehaald worden. De onthulling van de plaquette staat gepland voor 14:30 uur.

q dorpsraadgameren.nl


Adviesraad zorg zoekt versterking

zaltbommel • De Adviesraad Sociaal Domein zoekt enthousiaste en betrokken inwoners van de gemeente Zaltbommel die vanuit hun eigen ervaring of beroep mee willen denken over onderwerpen als de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet.

De adviesraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders over de ontwikkelingen op het gebied van het sociaal domein. Leden van de adviesraad oefenen dus invloed uit op de keuzes die de gemeente maakt voor de uitvoering van de Jeugdwet, de Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning.
Elke zes weken vergadert de adviesraad. Leden krijgen hiervoor een vergoeding van ongeveer 80 euro. Gemiddeld zijn ze zo'n vier tot zes uur per maand bezig met de adviesraad. De werkzaamheden bestaan uit het bijwonen van bijeenkomsten, lezen van stukken, contacten onderhouden en het opstellen van adviezen. De adviesraad volgt lokale maar ook landelijke ontwikkelingen.
Een belangrijke eigenschap van de leden is dat zij de verschillende terreinen uit het sociaal domein met elkaar kunnen verbinden en in zijn geheel kunnen overzien. Bij voorkeur hebben ze zelf ervaring met het gebruik van voorzieningen die de gemeente regelt.
Leden moeten goed contacten kunnen leggen, kunnen luisteren, in een team kunnen werken, zich inleven in situaties maar ook kunnen relativeren. Voor een afgewogen samenstelling zoekt de adviesraad mensen uit zowel de kern Zaltbommel als de dorpen, van verschillende leeftijden en achtergronden, professionals en geïnteresseerden.

Belangstellenden kunnen tot 2 oktober een motivatiebrief en curriculum vitae sturen naar de voorzitter van de adviesraad via adviesraad@zaltbommel.nl. Via dat mailadres is ook informatie over de functie verkrijgbaar. Bellen naar ambtelijk secretaris Pam Rolink met vragen kan ook, via het nummer van de gemeente: 140418. Op de website van de gemeente is ook een pagina ingericht over de adviesraad.