• Dit jaar was de vijftigste Kindervakantieweek.
• Dit jaar was de vijftigste Kindervakantieweek. Foto: Lya Cattel

Startsein nieuw seizoen Molshoop

hedel • Op zaterdag 15 september houdt stichting jeugdwerk De Molshoop uit Hedel weer haar jaarlijkse open dag.

De middag duurt van 14:00 tot 16:00 uur en vindt plaats in Gelre's End. Naast heel veel (bekende) spelletjes, kunnen kinderen knutselen en kleuren. Ook staan er nieuwe spellen op het programma, soms met prijzen. Alle activiteiten zijn gratis. Tussen 15:00 en 15:30 uur zullen er meerdere leuke prijzen verloot worden; daartoe krijgen alle kinderen bij binnenkomst een genummerde scorekaart.

Natuurlijk zijn ook weer alle foto's die in de kindervakantieweek gemaakt zijn te bezichtigen. Bestellen kan bij de infostand voor 0,50 euro per stuk. Ook zal het jubileumboek - dat uitgegeven is naar aanleiding van de 50e kindervakantieweek - nog te koop zijn voor slechts 10,00 euro.

Op de open dag is jong en oud welkom. Het is geen gewone clubmiddag; er is dus geen speciaal toezicht. Dat is aan de ouders. Zij kunnen bij de infostand terecht voor informatie over het jeugdwerk (knutselclub, talentenjacht, paasei-zoeken, sinterklaasmiddag, kindervakantieweek etc.) en voor het opgeven van hun kind(eren) (in de basisschoolleeftijd) als lid.

Het lidmaatschap kost 15,00 euro per jaar en levert flinke kortingen op bij clubactiviteiten, zoals de kindervakantieweek. Bovendien gaan leden altijd voor bij inschrijvingen voor evenementen. Het inschrijven van leden kan op de open dag en op clubmiddagen tot en met zaterdag 20 oktober. Daarna kan een kind nog lid worden als het vier jaar wordt of als het nieuw in Hedel komt wonen. Het lidmaatschap moet elk schooljaar opnieuw aangegaan worden.