• De Boerenmarkt werd eerder op de Vismarkt gehouden.
• De Boerenmarkt werd eerder op de Vismarkt gehouden. Foto: Donja van der Waal

Boerenmarkt in de Sint-Maartenskerk

zaltbommel • De traditionele Bommelerwaardse Boerenmarkt vindt op zaterdag 15 september plaats in de Sint-Maartenskerk van Zaltbommel.

De toegang voor de markt die van 12:00 tot 15:30 uur wordt gehouden, is gratis. De organisatie hoopt dat geïnteresseerden een rondje over de boerenmarkt verkiezen boven de supermarkt, om zo allerlei producten rechtstreeks bij de boeren, bakkers, telers en vissers uit de Bommelerwaard te ontdekken. Zij vertellen tevens over de herkomst van het voedsel en uiteraard is er ook van alles te proeven. De Boerenmarkt is een unieke kans om op een overzichtelijke manier kennis te maken met al het lekkers dat in de Bommelerwaard groeit en bloeit.

Ook met kinderen is het de moeite waard om een bezoekje te brengen. Zo zijn er eetbare bloemen van Kwekerij van Wijgerden en is er ijs van IJssalon Tiesimo en IJsboerderij Schoonheuvel. Groentes zijn afkomstig van de Veiling Zaltbommel, PaddenstoelenRijk uit Rossum en Taste Sensation. Vis van Anquilla Visserij uit Heerewaarden, houtovenbrood van Bakkerij Van Keulen, fruit van Kwekerij de Westerbouwing en De Sterregaard. Zuivel bieden Den Eelder, Mijn KaasKoe en Boerderij Zonneveld aan en honing, jam, advocaat of worst zijn te koop namens Heerlijkheid Trompenburg uit Poederoijen.

De Boerenmarkt is onderdeel van het ProefLOKAAL Festival. Enthousiaste producenten en samenstellers presenteren smakelijke producten en gerechten voor alle fijnproevers uit de Bommelerwaard en daarbuiten. Meer info is te vinden op onderstaande website.

q www.proeflokaalbommelerwaard.nl