donderdag 6 september

Excursie SSH
13:15, Hedel, De Munt. Excursiemiddag van Stichting Senioren Hedel, naar Zuivelbedrijf Den Eelder. Vertrek met de fiets om 13:15 uur bij De Munt. Aanmelden bij Lia den Bol. Maximaal 45 personen.

Seniorengym
13:30-14:30, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. Start van de wekelijkse uurtjes seniorengym o.l.v. fysiotherapeut Ben Geurts. Georganiseerd door Zuilichem Leeft. Deelname kost 11 euro per maand. Proefles is gratis.

Laaggeletterdheid
14:00-16:00, Zaltbommel, Stichting Kompas. Informatiebijeenkomst over laaggeletterdheid. Voor iedereen die meer informatie wil over beter leren lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Wat is laaggeletterdheid, wat zijn oorzaken en gevolgen, wat kun je als professional of vrijwilliger doen, welke scholingsmogelijkheden zijn er. Meer informatie bij Joke Verkuilen: 06-44614237 of kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl

Jeu de Boules Zuilichem
19:00, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. Start wekelijkse Jeu de Boules avonden van Zuilichem Leeft. Er zijn ballen aanwezig. Deelname is gratis.

vrijdag 7 september

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samen met vrijwilligers koffie drinken, kaartje leggen, spel spelen en andere mensen ontmoeten. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie/thee. Elke vrijdag en maandag.

Afscheidsreceptie Jaap Breugem
16:00-18:00, Zaltbommel, Rabobank. Afscheidsreceptie directievoorzitter Jaap Breugem. Belangstellenden wordt verzocht zich aan te melden via: communicatie.bommelerwaard@rabobank.nl

Huiskamer de Kreek
16:00-19:00, Kerkdriel, De Kreek. Voor inwoners uit Maasdriel - vrouwen, mannen en kinderen- uit verschillende culturen en met diverse achtergronden. Elkaar ontmoeten, beter leren kennen en samen activiteiten organiseren. Meer informatie: kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

Bingo in Aalst
19:45, Aalst, dorpshuis 't Gement. Gezellige Bingo. All-inclusief: 25 euro. De deuren gaan om 18:30 uur open.

Praisecafé Zuilichem
20:30, Zuilichem, gereformeerde kerk. Voor het eerst en uniek in de Bommelerwaard: een Praisecafé. Genieten van muziek, tijd nemen om te zingen voor God en om stil van te worden. M.m.v. de band Concrete uit Sprang-Capelle. Er is een bar, waar drankjes gekocht kunnen worden.

zaterdag 8 september

Open Jongdierendag
9:00-17:00, Kerkwijk, Dogcenter. Eerste editie van de Open Jongdierendag Bommelerwaard, georganiseerd door Kleindiervereniging VBZOD in Bruchem en KEPV 'Knagend Vooruit' in Nederhemert. Meer dan 200 dieren, geboren in 2018. Konijnen, cavia's, kippen, duiven en kwartels. Verloting met mooie vleesprijzen.

Laddercompetitie Squash
9:00, Zaltbommel, Fitline. Start van laddercompetitie squashen. Daarbij is iedereen welkom, ongeacht niveau en ervaring. Voor inschrijvingen of meer informatie: Herman de Laat 06-55102227 of mail info@fitline.nl

Kleding en speelgoed
9:30-12:00, Waardenburg, De Koeldert. Tweedehands kleding- en speelgoedbeurs. Kinderkleding van maat 56 t/m 176, kleding voor volwassenen, schoenen, speelgoed, kinderfietsjes, kinderwagens, maxicosi's en nog veel meer. Veertig procent van de opbrengst is voor het goede doel: Roemenië.

Garagesale Wellseind
10:00, Wellseind, diverse locaties. Diverse buurtbewoners hebben hun zolder of garage opgeruimd en dat levert een aantal mooie artikelen op, die de moeite waard zijn om te verkopen. Zoals een unieke 4-persoons tandem, een zeilboot, tuinmeubilair, tuinverlichting, een 1 meter hoog hobbelpaard, stoelen, een legerkist met lampen, mooi speelgoed en sieraden. Na afloop Amerikaanse borrel voor alle bewoners van Wellseind.

Pompoenenmarkt
10:00, Neerijnen, kasteeltuin. Jaarlijkse pompoenenmarkt in de kasteeltuin. Er zijn verschillende producten te koop die gemaakt zijn van fruit uit de tuin. Zoals jams, chutneys en pompoenen- en appeltaarten. Natuurlijk zijn er ook losse pompoenen te koop. De kasteeltuin wordt door een grote groep vrijwilligers onderhouden. De opbrengst van de markt is bestemd voor het onderhoud van de tuin.

Open Monumentendag
10:00-17:00, Bommelerwaard, diverse locaties. Kijk voor het programma op de speciale pagina in Het Kontakt van woensdag 5 september.

Poldermolen Waardenburg
10:00-16:00, Waardenburg, Poldermolen. Veerstraat 22. Open Monumentendag. De molenaars van Staatsbosbeheer geven rondleidingen tot in het topje van de molen, die in 1867 gebouwd is. De molen staat in natuurgebied 't Broek en is oorspronkelijk gebouwd om water uit het gebied te malen. Maar sinds Staatsbosbeheer het gebied beheert zorgt de molen er juist voor dat het gebied nat blijft om de bijzondere natuurwaarden te beschermen.
www.staatsbosbeheer.nl

Opendag Batterij Poederoijen
10:30-16:00, Poederoijen, batterij Pouderoijen. Even terug in de tijd terug naar 1880, Hoe leefden de manschappen op de Batterij? Hoe werden zij voorzien van eten en drinken. Wat was hun taak? Stichting Behoud Waterlinie Bommelerwaard geeft rondleidingen.

Rockketten Festival
13:00-23:00, Hedel, Kasteelruïne. Vierde editie van muziekfestival op de Kasteelruïne. Met 14 acts: diverse bands, solo-artiesten, 50+ koor, blaaskapel Hèls Kaboal en live rockbands. Uitgebreid foodgebeuren met frites, broodjes hamburger, braadworsten en beenham. Toegang gratis.
www.rockketten.nl

Creatieve activiteit
13:30-16:00, Zaltbommel, MuseumAtelier. Gratis activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar. Schilderijen van monumenten en landschappen bekijken en zelf een ansicht kaart 'Groeten uit Zaltbommel' maken. Bij mooi weer in de Museumtuin. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com

Open repetitie Kamerkoor
13:30-14:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Open repetitie Zaltbommels Kamerkoor o.l.v. Jan Opschoor met om 15:00 uur een mini-concertje met een selectie uit 'Lieder im Freien zu Singen' van Mendelssohn.

Grote grazersexcursie
14:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Vanaf de vesting (10 min. lopen van de parkeerplaats) excursie samen met de kuddebeheerder FREE Nature. Bezoekers krijgen de kans alles te vragen over het beheer van natuur met runderen en paarden. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Meer informatie:
www.staatsbosbeheer.nl

Joodse Begraafplaatsen
14:00, Zaltbommel, Heemtuin (einde Nonnenstraat). Twee uur durende rondleiding met Erik Können langs de vier Joodse begraafplaatsen. Deelname kost 5 euro. Aanmelden: konwool@xs4all.nl

Johan Moreno
20:00, Velddriel, De Boxhof. Zanger Johan Moreno uit Hedel presenteert zijn nieuwe nummer 'Oh, Blijf Bij Mij', dat hij samen met Kees Tel heeft geschreven. Gezellige avond met gastoptredens van diverse artiesten en ter afsluiting een DJ. Kaarten zijn á 10 euro te koop bij Patrick van Koolwijk Bloemen En Planten en kosten aan de deur 12,50 euro.

Orgelconcert
20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Slotconcert van de zomerserie van Muziekkring Bommelerwaard met concert van Hugo Bakker. Hij speelt o.a. werk van Bach, Tolhuijs, Purcell, Wagemans, Parry en Welmers.
www.muziekkringbommelerwaard.nl

Maas in Vlammen
20:30, Heerewaarden, Camping Heerewaarden. Verlichte botenparade op de Maas in het gedeelte voor de jachthaven van de camping. Vanaf 16:00 uur is er bij het hoofdgebouw al van alles te doen o.a. voor kinderen. Na de botenparade muziek in de feestzaal met o.a. de Woodstock Tribute Band. Meer informatie op facebook:
campingheerewaarden

zondag 9 september

Koffieconcert
10:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Een mooi concert voor iedereen.

High Tea en concert
12:00, Heesselt, River Lounge en Kerk Heesselt. Opening nieuw seizoen historisch cultureel centrum Heesselt. Eerst een Hig Tea bij theetuin River Lounge, daarna om 16:00 uur concert door het Carezza kwartet. Dat bestaat uit vier leden van het Radio Filharmonisch Orkest. Zij voeren uit: het strijkkwartet nr. 53 van Haydn en het strijkkwartet nr 1 van Smetana. Na afloop glas wijn of fris. Entree high tea en concert: 30 euro, alleen concert: 15 euro. Kinderen tot 12 jr 7,50 euro. Voor de High Tea is reserveren noodzakelijk (voor 5 september): info@kerkheesselt.nl of 06-23949752.
www.kerkheesselt.nl

maandag 10 september

Groot onderhoud N831
19:00-20:30, Hedel, Gelre's End. Inloopavond over het groot onderhoud aan de N831 vanaf het Heusdensch Kanaal tot aan de A2: Bersche Maasdijk, Bernseweg, Ammerzodenseweg en Baronieweg (buiten de dorpskernen). Aanmelden is niet nodig. Er is geen centrale presentatie. Er is informatie over uitvoering, omleidingen en bereikbaarheid.

Open repetitie Il Favorito
19:30, Ammerzoden, De Weesboom. Het vierstemmig mannenkoor Il Favorito zoekt nieuwe leden. Belangstellenden zijn van harte welkom.

dinsdag 11 september

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:00, Kerkdriel, bibliotheek. Leren omgaan met de computer en internet gebruiken, brieven schrijven, appen, mailen, formulieren invullen. Deelname kost een kleine bijdrage voor lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk: 06-29462318.

Bingo met Vita Nova
19:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Veel mooie prijzen. Tussendoor maakt Vita Nova een lekker stukje muziek. Reserveren via leyenstein.programmaraad@brabantzorg.eu of telefonisch via 06-13517036

Event: Hoogbegaafd herkennen en erkennen
19:00-20:00, Zaltbommel, Speltherapiepraktijk Henriëtte de Ruijter. Thema Event van 19.00- tot 20.00 uur. Informatie over beeldcommunicatie voor volwassenen, die (vermoedelijk) hoogbegaafd zijn. Aanmelden via: 0418-510700 of h.deruijter@speltherapiepraktijk.nl

Coöperatie Bommelerwaar
19:30-21:30, Rossum, De Westerbouwing. Bijeenkomst Coöperatie Bommelerwaar. Gastheer Geert de Weert vertelt over zijn bedrijf, fruit en Tanzania. Na de pauze informatie over Coöperatie Bommelerwaar, het zonnedak op de gemeentewerf in Gameren, Bommelerwaar-Stroom, Proeftuinen Hoenzadriel en Oensel, Regio Deal en nog veel meer.

Avond over biodiversiteit
20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Bewonersavond gemeente Neerijnen over biodiversiteit: de verschillende plant- en diersoorten in de tuin. Stichting Landschapsbeheer Gelderland vertelt wat u zelf kunt doen om bijv. vlinders, wilde bijen, vogels, zoogdieren, amfibieën en waterdieren zoals kikkers in de tuin te krijgen. Inwoners van Tuil, Neerijnen en Est vertellen hoe zij de handen uit hun mouwen steken voor meer biodiversiteit in het dorp.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'November', film van Rainer Sarnet over liefde en overleven in het 19e-eeuwse Estland.

woensdag 12 september

Leerpunt Maasdriel
9:00-12:00, Kerkdriel, bibliotheek. Leren omgaan met de computer en internet gebruiken, brieven schrijven, appen, mailen, formulieren invullen. Deelname kost een kleine bijdrage voor lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk: 06-29462318.

Repair Café
14:00-16:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, speelgoed, kleding, fietsen, meubeltjes, computers.

Open Eettafel
14:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Voor alle 50-plussers. Georganiseerd door Senioren Comité Welzijn Ouderen Nederhemert. Deelname kost 8 euro Graag van te voren aanmelden bij Anneke Bouman: 06-12488802 en voor eventueel vervoer via Bets van Ooijen 0418-552337.

Start Klaverjassen
20:15, Bruchem, 't CAF. Start van 't nieuwe klaverjasseizoen. Elke 14 dagen kaarten. Deelname kost 2,50 euro per persoon. Iedereen is welkom, altijd leuke prijzen.

Kijk voor meer activiteiten op: www.hetkontakt.nl