Informatieavond verplaatsing ijsbaan

brakel • In de kantine van voetbalvereniging Brakel aan de Veerdam 1 in Brakel, vindt op donderdag 20 september van 19:30 tot 21:00 uur een bijeenkomst plaats over de verplaatsing van de ijsbaan naar de Weitjesweg.

Aanleiding voor de verhuizing is de noodzaak om 'waterberging' aan te leggen. De gemeente Zaltbommel heeft met Waterschap Rivierenland en G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf afgesproken die waterberging te realiseren.

Van der Ven wil een bedrijventerrein aanleggen op de plek van de huidige ijsbaan naast de Van Heemstraweg en is in het bezit van de grond van de toekomstige ijsbaan. Die grond kan als ijsbaan en meteen als waterberging worden ingericht.

Bezwaar

Omwonenden van de nieuwe locatie maakten bezwaar tegen de plannen, omdat zij vrezen dat de nieuwe ijsbaan gebruikt gaat worden voor 'grote evenementen'. Volgens Huibert van der Ven zijn er in de afgelopen tijd goede gesprekken gevoerd met de Dorpsraad en het Bewonerscomité, zijn de plannen aangepast en is het nu tijd om die toe te lichten tijdens de bijeenkomst op 20 september.

Alle belanghebbenden van Brakel zijn van harte welkom. De zaal is vanaf 19:00 uur open.