Spullen voor rommelmarkt

zuilichem • Het inleveren van spullen voor de rommelmarkt van HHG Zuilichem-Brakel kan niet meer op Mertstraat 3 (met uitzondering van oud ijzer). De activiteitencommissie heeft nog geen permanente opslagplaats. Wie spullen wil inleveren, kan contact opnemen met de commissie via: 0418-641240, 06-10599143 (Bertine Bijl) of activiteiten.hhgzuilichembrakel@kliksafe.nl.


Reanimatie- en AED-cursus

rossum • Op donderdag 11 oktober zal er een nieuwe reanimatie-AED cursus gegeven worden, van 19:30 tot 22:30 uur op basisschool De Bogerd in Rossum. De kosten bedragen 25 euro. Bij vragen of voor aanmeldingen kunnen belangstellenden terecht bij Ivana Klop: 06-25266649 of ivanaklop@hotmail.com.


Verborgen museumschatten

zaltbommel • Met september als sterfmaand van François Willem de Virieu (1789-1876), die naast kunstenaar en directeur van het postkantoor ook stadsarchitect van Zaltbommel was, zijn er deze maand in museum Het Stadskasteel twee verborgen museumschatten die aan hem hebben toebehoord. Het betreft een getuigschrift en een zilveren medaille naar aanleiding van De Virieu's eerste prijs tijdens de 'Algemeene Tentoonstelling' in 1874.


Inschrijving Parel van de Betuwe 2019

regio • Regionale bands en acts kunnen zich tot en met 31 december inschrijven om deel te nemen aan de dertigste editie van de Parel van de Betuwe; een bandwedstrijd die op zoek is naar beginnende bands, acts en singer/songwriters uit elk denkbaar muziekgenre. De eerste, tweede en derde prijs bestaan uit een geldbedrag om de winnaars een financieel duwtje in de rug te geven. Ook is er een publieksprijs en een 'Gouden Koffer' te winnen; een terugkerend onderdeel tijdens de voorrondes. Alle deelnemende bands spelen een cover van een artiest die gekozen wordt door het publiek. Op de Facebookpagina van de Parel van de Betuwe kan het publiek tot 1 december haar stem uitbrengen voor de Gouden Koffer. Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier op de website van de Parel van de Betuwe:

q www.parelvandebetuwe.nl


Vrijwilligersmarkt op Ammersoyen

ammerzoden • Voor mensen die benieuwd zijn of vrijwilligerswerk bij kasteel Ammersoyen iets voor hen is, staat op zaterdag 15 september van 13:00 tot 16:00 uur de vrijwilligersmarkt op het programma. Tijdens die markt kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over het kasteel en de verschillende vrijwilligersfuncties. Kasteel Ammersoyen is één van de zeven opengestelde kastelen van stichting Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). Het kasteel is van april t/m oktober zes dagen per week te bezoeken en van november t/m maart op zondagen en voor groepen op afspraak. Het hele jaar door zijn er evenementen voor jong en oud te beleven. Ten behoeve van de openstelling van het kasteel is behoefte aan uitbreiding van het bestaande vrijwilligersteam. Vooraf aanmelden is niet nodig en de entree is gratis.