• De bridge-competitie gaat deze week weer van start.
• De bridge-competitie gaat deze week weer van start. Foto: aangeleverd

Bridgeclub ZBC viert 90-jarig bestaan

zaltbommel • Op 28 september bestaat de Zaltbommelse Bridge Club (ZBC) precies 90 jaar. Alle reden voor een jubileumviering.

Met een feestelijke boottocht viert ZBC haar 90-jarig bestaan. Het startsein voor deze boottocht zal gegeven worden door wethouder Kees Zondag. Met een bridgedrive zullen de leden onder het genot van koffie met gebak, lunch en drankjes naar Dordrecht varen, waar zij kunnen deelnemen aan een stadswandeling onder leiding van een gids of een bezoek kunnen brengen aan het museum Huis van Gijn. Laat in de middag keert men terug naar Zaltbommel met een verrassing aan boord. Het feest wordt afgesloten met een buffet.

Belangstelling

De Zaltbommelse Bridge Club is in de negentig jaar tijd uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 100 leden. Op donderdag 6 september begint de competitie weer om 20:00 uur in Partycentum Gambora te Gameren. Dat de bridgeclub volop in de belangstelling staat, blijkt wel uit het feit dat ZBC dit jaar acht nieuwe leden mocht verwelkomen. De vereniging benadrukt wel dat meer nieuwe leden nog altijd harte welkom zijn. Ook mensen die niet kunnen bridgen, maar dit wel willen leren, kunnen bij ZBC terecht. Bij voldoende animo verzorgt de bridgeclub namelijk zelf bridgelessen. In zo'n cursus leren deelnemers het spel vanaf de basis. Ervaring met kaarten is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Voor informatie betreffende bridgelessen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Rien Dekkers, via het telefoonnummer 0418-513582.