• Zo zou het Leisure Dome er uit kunnen gaan zien.
• Zo zou het Leisure Dome er uit kunnen gaan zien. Foto: Knevel architecten

Meer onderzoek naar Leisuredome

zaltbommel • Is het wel veilig om een grote bioscoop met overdekt recreatiecentrum te vestigen tussen de A2 en de spoorlijn?

Die vraag wil het college eerst beantwoord zien, voordat de plannen in het gebied Spoorveste door kunnen gaan. De gemeenteraad gaat zich er in de carrouselvergadering van oktober over uitspreken. "Als er een calamiteit is en er zouden bijvoorbeeld vijfhonderd mensen aanwezig zijn, hoe zit het dan met het zogeheten 'groepsrisico'", licht wethouder Gijs van Leeuwen toe.

Een andere vraag die het college beantwoord wil zien is of de vestiging van het leisurecentrum is of de bioscoop en de geplande horeca wel voorzien in een behoefte. "In een cirkel van ongeveer twintig kilometer rond Zaltbommel is een 'overkill' aan bioscopen", aldus Van Leeuwen. "Dat zou kunnen leiden tot leegstand in andere plaatsen. Ook de vestiging van restaurants moet goed onderzocht worden, het mag niet leiden tot verdringing van horeca in de binnenstad."

De initiatiefnemer van het Leisuredome heeft een tijdje geleden een principeverzoek ingediend voor het realiseren van het park. Op ruim achtduizend vierkante meter grond zouden naast een bioscoop ook een bowlingbaan, een kinderspeelparadijs en outdoor sporten gevestigd worden. Voor het outdoorgedeelte heeft zich de 'Surf Factory' gemeld, die er een outdoor surfpoel zou willen vestigen. Ook heeft de eigenaar van een aangrenzende woning gevraagd of hij een verkoopkraam voor Thais eten zou kunnen plaatsen, grenzend aan het stationsplein.

Britta Alink