• Een trotse Ruben Vos met beker.
• Een trotse Ruben Vos met beker. Foto: aangeleverd

Dubbel succes tijdens voetbaltoernooi

well • Het internationale RegioBank-jeugdtoernooi is afgelopen weekend, ondanks ruig weer, goed verlopen. In huize Vos en Van Mil was het dubbel feest. Organisator Yordi Vos (18) kon tevreden terugblikken en zijn broertje Ruben (7) werd met zijn team kampioen.

Negen locaties en 128 voetbalteams: een totaal van zo'n 2.500 personen als je de begeleiding ervan meerekent. Tel daar nog eens een slordige 250 vrijwilligers bij op en we komen op een aantal van 2.750 personen, die afgelopen zaterdag in de weer waren voor het Internationaal RegioBank-jeugdtoernooi, dit dankzij de organisatiedriften van de jonge Wellenaar Yordi Vos.

"De voorbereidingen waren goed en in een harmonieuze samenwerking met de diverse verenigingen," begint Yordi. "Zonder hun ondersteuning was dit toernooi nooit in deze hoge mate van professionaliteit van de grond gekomen."

Hij doelt daarmee op de vrijwilligers van de voetbalverenigingen in respectievelijk Aalst, Alem, Ammerzoden, Brakel, Hedel, Kerkdriel, 's Hertogenbosch (s.c. B.V.V.), Well en Zuilichem die alles uit de kast hebben gehaald om van het toernooi een succes te maken. "Ze zijn op deze verenigingen wel gewend om wat te organiseren, dat merk je direct want er wordt zogezegd doorgepakt."

De tweede editie van het evenement was opnieuw een goede leerschool en de jonge organisator wil er ook het maximale uithalen. Zo wordt er aan zowel de verenigingen als de deelnemende teams gevraagd wat er goed ging, wat er beter kon én wat er sowieso beter moet ('lessons learned'). Een beetje navelstaren kan geen kwaad en het is knap dat hij zich op deze leeftijd er al van bewust is dat dit van groot belang is voor toekomstig succes.

De eerste reacties vanuit de teams waren overigens zeer goed, wat haast onwaarschijnlijk klinkt als je het weer van de toernooidag in ogenschouw neemt. Er vielen hagelstenen van een halve centimeter doorsnede. In 's Hertogenbosch werden de wedstrijden uiteindelijk zelfs afgelast: de bliksem sloeg in, vlak naast het veld en tot grote schrik van eenieder. Het mocht de pret niet drukken want op de rest van de locaties werd het gehele wedstrijdschema wél uitgespeeld.

Yordi ging, samen met zijn vader Antoon van Mil die hem sinds dit jaar ondersteunt, alle locaties af om de sfeer van het toernooi te proeven. De eerste vereniging die daarbij werd aangedaan was WSV Well, de club waar Yordi speelt evenals Lennart Veldhuijzen, de directeur van Wonen & Welzijn: het bedrijf dat het toernooi sponsort. In Well namen beide heren een foto met het JO9-team waarin Yordi's kleine broertje Ruben (7) speelde.

Wat Yordi toen niet wist is dat, een paar uur later, Ruben met zijn team zou worden gehuldigd: ze bleken de beste van de JO9-categorie te zijn. Het toernooisucces kon in huize Vos - Van Mil dus dubbel worden gevierd.

Wie meer informatie wil over het toernooi, kan mailen naar: info@nl-tournaments.nl. Uitslagen en foto's zijn terug te vinden op:


q www.nl-tournaments.nl

Antoon van Mil