Afbeelding
Foto: aangeleverd

Stroomhuis Neerijnen komt met vijftig culturele activiteiten

neerijnen • Stroomhuis Neerijnen brengt in zijn cultureel centrum komende herfst en winter liefst vijftig nieuwe activiteiten. Het programmaboekje (tot begin maart), is zojuist gepubliceerd en is snel op tal van plaatsen gratis verkrijgbaar.

Meteen al is het meest in het oog springend een totaal andere aanpak van de jaarlijkse Open Monumentendag. Samen met fusiegemeente Neerijnen wordt in Stroomhuis op die zaterdag 8 september onder de naam 'West Betuwe in Europa' een literair project gelanceerd. Doel is om voor de start van de nieuwe gemeente West Betuwe samen met deelnemers een boekje te maken met verhalen over alle 26 dorpen daarin, alsook over alle landen van de Europese Unie.

Eveneens naar september vervroegt Stroomhuis dit jaar een deel van zijn beide jaarlijkse Sapdagen. Dat is voor fruitboomeigenaren die een teveel aan appels en peren hebben. Zij kunnen die nu al op zaterdag 15 september laten versappen tot houdbaar vruchtensap. Deze vervroeging van een van de twee Sapdagen met een maand is vanwege de aanhoudende hittegolf afgelopen zomer, waardoor de oogst van een deel van de fruitrassen dit jaar eerder valt. De tweede Sapdag is op zaterdag 13 oktober.

De filmcyclus in november heeft als thema 'Film en Droom'. Filmexpert Marc Westermann gaat daarbij dieper in op de verwantschap tussen de ervaringen van de filmtoeschouwer en die van de dromer. Een overzicht van alle activiteiten, waaronder ook lezingen, exposities en concerten staat op:

q www.stroomhuisneerijnen.nl