Van de teler op je bord

zaltbommel • De vijfde editie van ProefLokaal staat op stapel. Vrijdag 14 en zaterdag 15 september is het weer feest voor de smaakpapillen in de Sint Maartenskerk.

In deze bijzondere ambiance bereiden Bommelerwaardse chef-koks en traiteurs heerlijke gerechtjes van lokale streekproducten van telers, boeren, slagers en bakkers. Uiteraard is alles te proeven en vertellen de telers verhalen over de gebruikte producten. Het festival toont wat voor lekkers de Bommelerwaard te bieden heeft.

Vrijdag 15 september staat eerst ProefLokaal Junior op het programma. Leerlingen van basisscholen uit de Bommelerwaard maken kennis met ingrediënten uit de streek. Wat kweken en telen we in de Bommelerwaard en wat voor lekkers kun je daarmee bereiden? Welke voeding is gezond en welke niet, hoe groeien producten en hoe komen ze uiteindelijk op je bord?

Vrijdagavond vindt vanaf 18:00 uur het amusediner plaats. Ter plekke zijn bij alle deelnemers in totaal tien gastronomisch bereide gerechtjes te proeven. Gemaakt met regionale streekproducten zoals groenten, fruit, vlees, vis en melkproducten door restaurateurs, waaronder restaurant De Fuik, Bommels Bakhuys en brasserie De Poorterij. Uiteraard vergezeld van een drankje. Het amusediner is alleen toegankelijk na reservering.

Boerenmarkt

Zaterdag 16 september van 12:00-15:30 uur staan de deuren van de Sint Maartenskerk open en is de toegang gratis tijdens de Boerenmarkt. Een minimarkt voor iedereen om streekproducten in te kopen voor thuis en de enthousiaste producenten te ontmoeten. De telers geven uitleg over het tot stand komen van hun streekproducten.

Nieuw: surprisediner

Nieuw is het surprisediner op zaterdagavond vanaf 18:00 uur. De chefkoks bereiden opnieuw heerlijke gerechtjes en er zijn enkele vriendentafels beschikbaar. Leuk idee voor een uitje met winkel- of bedrijfspersoneel, vrienden, familie of met z'n tweetjes. Ook voor het suprisediner zijn kaarten noodzakelijk voor de toegang.

De verschillende dinerkaarten zijn online verkrijgbaar en te koop bij de deelnemende horecagelegenheden en winkels waaronder Tiesimo IJssalon en Wijnkoperij Luuc van Boort.

q www.proeflokaalbommelerwaard.nl