Cisje Creatief van start in Kerkwijk

kerkwijk • Ciska de Waal heeft bij haar huis een workshopruimte ingericht waar kinderen en volwassenen kunnen (leren) haken en breien. Bij Cisje Creatief kunnen kinderen vanaf ongeveer acht jaar op woensdagmiddag terecht. Er start in elk geval een groep van 13:30-15:00 uur en eventueel een tweede van 15:30-17:00 uur. Ook kinderfeestjes zijn mogelijk. Ciska vertelt: "Het idee is ontstaan omdat ik zelf graag iets knutsel met een bolletje wol. Zo haak ik bijvoorbeeld knuffeltjes voor kinderen. Ik help regelmatig op school en heb daar al een keer een workshop gegeven. De kinderen en ikzelf vonden dit superleuk." Dat smaakte dus naar meer. "Voor volwassenen is er best al wat te vinden om haken of breien te leren maar voor kinderen niet zoveel. Ook op scholen wordt het bijna niet meer geleerd."
Zaterdag 1 september van 14:00-17:00 uur zijn nieuwsgierigen welkom tijdens een open huis. Het adres is Hopland 2b in Kerkwijk. Meer informatie is verkrijgbaar via facebook (Cisje Creatief) of door te mailen naar cisjecreatief@outlook.com.


Wandelen met
Het Zonnelied

ammerzoden • "Kom in beweging voor je medemens onder begeleiding van de buurtsportcoach." Met die zin introduceert buurtsportcoach Jerry Lenoir een speciale nieuwe wandelgroep. Het idee is ontstaan in samenwerking met zorgcentrum Het Zonnelied in Ammerzoden. "Vele bewoners van Het Zonnelied komen zeer weinig buiten omdat ze moeilijk ter been zijn. Terwijl deze wens wel onder de bewoners leeft. Daarom beginnen we een wandelgroep waarbij we maximaal een uur gaan wandelen sámen met enkele bewoners in rolstoelen." Iedere maandag om 18:00 uur wordt er gewandeld, te beginnen op maandag 10 september. Voor meer informatie, aanmeldingen en vragen is Jerry Lenoir bereikbaar via buurtsportcoach@welzijnbommelerwaard.nl of 06-20738721.


Busreis StiBeZa

zaltbommel • StiBeZa houdt donderdag 27 september een bustocht naar de Veluwe. Het vertrek is om 8:25 uur vanaf De Grote Aak en vanaf 8:30 uur vanaf de bibliotheek aan de Courtine. De thuiskomst is rond 20:00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meer informatie bij Letta Tongerlo: 0418-514274.


Informatie over lokale stroom

bommelerwaard • Coöperatie Bommelerwaar houdt in september elke woensdag een informatieavond over Bommelerwaar-Stroom. Het eerste zonnedak waarvan inwoners van de regio stroom kunnen afnemen is gerealiseerd op de gemeentewerf in Gameren. Er is al een flink aantal aanmeldingen voor dat dak, maar er is nog ruimte voor meer deelnemers. Huishoudens uit de postcodegebieden Gameren 5311, Bruchem 5314, Zaltbommel 5301 en 5302, Kerkwijk 5315, Hedel 5321, Velddriel 5334, Kerkdriel 5331 en Rossum 5328 kunnen gekoppeld worden aan het collectieve zonnedak. De informatieavonden duren steeds van 19:30 tot 21:00 uur en zijn op: 5 september in dorpshuis Den Ham in Zuilichem, 12 september bij Watletjenu in Zaltbommel, 19 september in de bibliotheek van Ammerzoden en 26 september in de bibliotheek van Kerkdriel.

q www.bommelerwaar.nl