OPROEP PUBLIEK

Projectruimte PUBLIEK is op zoek naar een econoom, filosoof of cultureel ondernemer die in het kader van Dialoog PUBLIEK een introductie wil houden over het thema groei/krimp. Heb je prikkelende ideeën die je verder wilt ontwikkelen in uitwisseling met het aanwezige publiek, meld je dan aan via e-mailadres:
projectruimtepubliek@gmail.com


Nieuw bij Kompas: Sollicitatie Café

zaltbommel • Op maandag 10 september tussen 15:00 en 16:30 start het Sollicitatie Café bij Stichting Kompas. Om de week bieden ervaren vrijwilligers hulp bij het solliciteren. Mensen, die moeite hebben met de Nederlandse taal of het gebruik van pc en internet, worden één op één begeleid met alles wat nodig is om werk te zoeken. Kompas biedt: het samen zoeken naar geschikte vacatures, hulp bij het maken van een wervend cv, een overtuigende motivatiebrief en het oefenen van sollicitatiegesprekken. Een loopbaanadviseur is altijd aanwezig voor advies over beroepen en functies. "Er zijn veel vacatures maar ook veel mensen die werk zoeken. Kom gewoon eens binnenlopen als je vragen hebt. Uiteraard staan de koffie en de thee klaar", aldus een enthousiaste Erica Eykema van Kompas. Het Sollicitatie Café wordt gehouden in brede school De Waluwe, ingang aan de Prins Bernhardweg. Aanmelden kan ook bij Erica Eykema (06-21958250 of
ericaeykema@hotmail.com).

q www.kompasbommelerwaard.nl


Overnachtingen in Rivierenland

rivierenland • Maar liefst 87,5 procent van de overnachtingslocaties geeft aan tevreden te zijn met het aantal overnachtingen in het voorseizoen van 2018. Voor het hoogseizoen geldt dat 85 procent van de ondernemers tevreden is over het aantal gasten dat zij hebben ontvangen. Dat blijkt uit de Rivierenland Barometer die is uitgevoerd door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. Zestig procent van de overnachtingslocaties geeft aan dat er in het voor- en hoogseizoen meer gasten hebben overnacht dan een jaar eerder. Bij de overige ondernemers is het aantal gasten gelijk gebleven of iets gedaald. Het gaat hierbij om zowel toeristische- als zakelijke overnachtingen. "De resultaten van de Barometer liggen in lijn met de voorspelde landelijke groei van het aantal overnachtingen", vertelt Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland. "We zetten de trend voort zoals eerder dit jaar ook al te zien was in de Vrijetijdsmonitor 2016. Daaruit bleek namelijk dat de sterke groei van negentien procent van het aantal overnachtingen in Rivierenland de landelijke groei van 6 procent oversteeg." RBT Rivierenland verzamelt kennis rondom toerisme en recreatie en volgt de ontwikkelingen op de voet.


Spullen voor rommelmarkt

bruchem • De hervormde gemeente start zaterdag 1 september weer met de maandelijkse inzameling en verkoop van spullen voor de jaarlijkse grote rommelmarkt in mei. De schuur aan de Middelstraat 2 is geopend van 9:00 tot 12:00 uur. Men kan er terecht voor alles voor het interieur, kleding, boeken, glaswerk, fietsen en elektrische apparatuur (geen grote wandkasten en elektronische orgels). Ophaalservice: 06-41705445 of 06-15695428.

q www.rommelmarkt-bruchem.nl